14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial„Escrocii” urcă pe scenă

„Escrocii” urcă pe scenă

Începând din această săptămână, La Teatrul de Stat se va juca, în premieră naţională, „Escrocii”, o comedie scrisă de Robert Lamoureux, autor pe care regizorul spectacolului, Bogdan Caragea, spune că a avut privilegiul de a-l cunoaşte. „Este povestea unor oameni care încep să (se) păcălească şi să parvină. Piesa reprezintă o frescă socială, un pamflet social după părerea mea, care se referă în mod special la inexactităţile societăţii franceze din momentul acela. Este vorba de realitatea mondială”, a spus, ieri, în cadrul unei conferinţe pentru presă, Bogdan Caragea.

„Regizorul acestui spectacol, Bogdan Caragea, mi-a dat întâlnire, şi el şi Lamoureux, cu acest personaj pe care pe mine, sincer, în viaţa de toate zilele, nu mă reprezintă, dar am făcut toate eforturile să mă apropii de personaj, cu experienţa pe care am câştigat-o în cei aproape 40 de ani de carieră”, a menţionat actriţa Nina Udrescu – M-me Ourfoule în „Escrocii”. Piesa a fost scrisă în 1979 şi a fost jucată de câteva ori în Franţa.

Secretar literar, la moment aniversar

Tot ieri, actorii Teatrului de Stat au felicitat-o pe cea care îndeplineşte memorabil de 35 de ani funcţia de secretar literar al instituţiei de cultură. Este vorba despre Anaid Tavitian, care şi-a mărturisit dragostea pentru teatru încă de copil. „Teatrul a fost întotdeauna a doua mea familie. Veneam la teatru de la vârsta de doi ani. Iubesc în egală măsură actorii, dar şi pe cei din spatele scenei”, a spus Anaid.

Evenimente multiculturale pe agenda teatrului

Teatrul de Stat din Constanţa anunţă la debutul acestei stagiuni şi alte noutăţi. Actriţa Dana Dumitrescu spune că se repetă pentru „O zi de vară”, o nouă premieră programată la începutul lunii noiembrie. De asemenea,  sunt în proiect un spectacol de teatru-dans, în coregrafia lui Călin Hanţiu, ce are în vedere anumite momente din viaţa Mariei Tănase. În plus, vor debuta momente de jazz, folk şi poezie cu actorii teatrului. „Suntem în discuţii cu mulţi regizori. Dorim foarte mult să ne regrupăm ca oameni de cultură şi să oferim publicului un program divers. De acum încolo, în momentul în care avem o premieră va fi şi o lansare de carte, o expoziţie de pictură, vrem să facem un eveniment în adevăratul sens al cuvântului, un eveniment multicultural. Harry Tavitian şi-a exprimat plăcerea de a lucra cu noi ”, a subliniat actriţa.   

ACTORI

Distribuţie de aur pentru comedia „Escrocii”

M-me Ourfoule…….Nina Udrescu

M-zelle Clonche……Luiza Sarivan

Felix…..Adrian Dumitrescu

Dupont/Contele……..Dan Cojocaru

Emil…….Liviu Manolache

Albert……..Bogdan Caragea

Şchiopul……..Alexandru Mereuţă

Jean………Gelu Ciobanu

Alice Safta, Georgiana Bumbac, Izabela Bumbac, Cristiana Niţu.

Scenografia –Ovidiu Pascal; Coregrafia – Alice Safta, Georgiana Bumbac.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă