12.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialErori pe care le fac femeile care vor să slăbească

Erori pe care le fac femeile care vor să slăbească

In orice zi din an, potrivit statisticilor, aproximativ jumatate din femei tin diete. Problema este insa ca, majoritatea celor care urmeaza astfel de retete ale succesului, o fac in mod gresit. Sa vedem de ce si in ce mod:

1.Renunti la prea multe calorii. E foarte usor sa credem ca renuntand la din ce in ce mai multe calorii vom slabi mai usor. Adevarul este insa ca, taind prea multe calorii din meniu rezultatul obtinut este exact invers, instalandu-se starea de foame continua care ne obliga sa mancam mai des si mai mult. Ajungi astfel sa infuleci tot ce ti-ai refuzat pe parcursul dietei. Pentru a te asigura ca asa ceva nu se intampla, fixeaza-ti un ideal de maximum 1500 de calorii pe zip e care insa sa le mananci. Vei slabi, o vei face mai incet dar vei obisnui astfel organismul treptat cu kilogramele in minus si nu–l vei arunca de la o zi la alta intr-o stare de panica.

2.Sari peste principalele mese ale zilei. Renuntarea la una sau mai multe mese pe zi poate parea firesc atunci cand lupti cu caloriile. In realitate insa, efectul este acelasi precum in cazul renuntarii la prea multe calorii, exact opus. Atunci cand ii refuzi organismului combustibilul de care are nevoie, il suprasoliciti. Ajungi astfel la sfarsitul zilei, cand organismul iti va comanda inconstient sa recuperezi inclusiv mesele pierdute si vei manca peste masura. A, si incearca sa eviti mesele imbelsugate, in orice perioada a zilei. Incearca mici gustari atunci cand simti foame si nu te suprasatura niciodata.

Citeşte continuarea articolului pe lyla.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă