17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialErin s, pubul irlandez, sau ce pot face doua maini de ardelean

Erin s, pubul irlandez, sau ce pot face doua maini de ardelean

Cu sapte ani in urma, un bistritean ratacea pe strazile din Dublin de unul singur. Tocmai i se nascuse primul copil si nu avea cu cine sa imparta aceasta bucurie. Bistriteanul nostru si-a luat asadar inima in dinti si a intrat in primul pub ce i-a aparut in cale. "Nu cunosteam pe nimeni, dar absolut toti cei din bar m-au ascultat. Acei straini s-au bucurat alaturi de mine ca si cum ar fi fost parte din familie. Asa s-a nascut ideea deschiderii unui «livingroom» in centrul Bistritei. Pentru ca asta este Erin’s Pub", explica Titus, patronul crasmei. Sub motto-ul afisat la vedere: "Here are no strangers, there are only friends who didn’t meet before".
Cu circa 250-400 de persoane care ii trec zilnic pragul, Erin’s a devenit un punct fierbinte al Bistritei. Pe langa talkshow-uri politice, expozitii de fotografie, intalniri cu presa, prezentari de moda, de aici au pornit campanii umanitare de succes, dar si initiative civice de impact: "Merg pe principiul ca trebuie sa facem ceva impreuna, nu doar sa bem. Eu aveam deja bani cand am deschis crasma, dar am facut-o ca sa dau ceva inapoi acestui oras. Cred ca sunt doi piloni importanti ai societatii: biserica si crasma", povesteste patronul.
Construit pe modelul unui pub irlandez, Erin’s Pub este marca inregistrata in Romania. Culorile calde ale peretilor, bunul gust la propriu si la figurat, suvenirurile din toate partile lumii aduse de clientii fideli, dar mai ales intimitatea obtinuta printr-o compartimentare isteata te invita sa te intorci iarasi si iarasi. Printre clientii casei se gasesc trupetii de la Cassa Locco, ziaristi bistriteni, politicieni, dar si reprezentanti ai societatii civile. Intr-un cuvant, mai toti cei care au ceva de spus o spun aici, intre prieteni. Libertatea merge pana intr-atat incat fiecare isi poate gati singur mancarea in bucataria pub-ului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă