-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialEpava și cutia neagră a avionului AirAsia, căutate în adâncuri

Epava și cutia neagră a avionului AirAsia, căutate în adâncuri

Epava avionul AirAsia prăbuşit duminică în Marea Java, cu 162 de persoane la bord, va fi căutată sub apă, potrivit BBC News Online. De asemenea, o echipă franceză de investigaţii va încerca să localizeze cutia neagră a aeronavei, cu ajutorul unor dispozitive cu detecţie senzorială.

Bambang Soelistyo, șeful poliţiei din Indonezia, a declarat că epava avionului şi cadavrele victimelor se află pe o suprafaţă de 5 km pătraţi în Marea Java. ”Scufundătorii sunt pregătiţi, iar prioritatea este găsirea avionului. Sper că vom avea un rezultat important astăzi”, a declarat acesta. 

Nave, elicoptere şi avioane sunt folosite în încercarea de a găsi victimele tragediei. Majoritatea oamenilor de la bordul avionului sunt încă dispăruţi. Condiţiile meteo sunt însă ”cel mai mare obstacol” pentru operaţiunile de căutare. Valurile înalte de aproximativ 4 metri îngreunează sarcina scufundătorilor.

Avionul Airbus A320-200 zbura din Indonezia spre Singapore şi a dispărut duminică. Autorităţile indoneziene cred că au localizat cea mai mare parte a avionului în Marea Java, în largul Insulei Borneo.

Echipele de căutare au recuperat deja zece cadavre, unele având hainele pe ele, ceea ce sugerează că avionul era întreg până la impactul cu apa, alimentând ipoteza intrării în picaj.

La bordul avionului indonezian erau 137 de pasageri, 17 copii, un bebeluş, doi piloţi şi 5 membri ai echipajului, majoritatea indonezieni. Nu au fost găsiţi supravieţuitori. În locul unde s-a prăbuşit aeronava adâncimea apei este de 30-50 de metri.

Cele mai citite

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă