20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialEmmanuel Macron l-a primit pe premierul Italiei la Paris. Cei doi au...

Emmanuel Macron l-a primit pe premierul Italiei la Paris. Cei doi au vorbit despre o „relansare” a Europei

Președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a primit, duminică, la Paris pe șeful Guvernului italian, Paolo Gentiloni. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali și-au exprimat dorința de a colabora pentru „relansarea” Europei. Astfel, liderul francez a pledat pentru o „capacitate bugetară comună”, iar șeful Executivului pentru „o Uniune fiscală și bancară”, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, Paolo Gentiloni a afirmat că recenta alegere a lui Emmanuel Macron generează „o speranță și o încredere în Europa". În acest context, premerul italian a explicat că una dintre priorități este de a lucra pentru a merge „spre o uniune fiscală și bancară".

„Asta nu imediat, dar este important să începem să lucrăm în această direcție", a precizat Paolo Gentiloni, care a pledat pentru o „Europă mai puternică și mai apropiată de cetățeni”.

Emmanuel Macron, care deja de la alegerea sa ca președinte, pe 7 mai, s-a întâlnit cu cancelara germană, Angela Merkel, și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și-a exprimat voința de a lucra la „o adevărată relansare a perspectivelor noastre europene". Astfel, liderul de la Palatul Elysees și-a exprimat dorința unei foi de parcurs care să permită crearea unei „capacități bugetare comune, a unei adevărate Europe și a unei adevărate zone euro a investițiilor care va permite reducerea diferenței care există între economiile noastre".

 

Acest dineu de lucru a fost organizat cu câteva zile înainte de summitul G7 al șefilor de stat și de guvern (SUA, Japonia, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia și Canada), care va avea loc, pe 26 și 27 mai, la Taormina, în Sicilia, sudul Italiei.

Cele mai citite

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...
Ultima oră
Pe aceeași temă