17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. De ce a inaugurat Emil Boc o statuie-maimuţă, la Cluj

FOTO. De ce a inaugurat Emil Boc o statuie-maimuţă, la Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc, a inaugurat, sâmbătă, statuia unei maimuţe pe nume Nelson. Ceremonia a avut loc cu ocazia înfrăţirii Clujului cu oraşul american Rockford, Illinois, conform publicației locale ziardecluj.ro.

Zeci de persoane au participat la o ceremonie în care fostul premier Emil Boc, primarul Clujului, a dezvelit statuia maimuţei Nelson, reprezentarea unei jucării foarte populare în SUA.

Evenimentul a avut loc cu ocazia înfrăţirii Clujului cu oraşul american Rockford, Illinois, locul în care maimuţa Nelson a fost inventată, în urmă cu aproape 150 de ani.

La eveniment a a participat preşedintele Comisiei Oraşelor Înfrăţite cu Rockford, Bill Witcher, care a vorbit depsre maimuţa Nelson, jucăria umplută cu şosete, şi cum a devenit ea emblema oraşului Rockford.

 Statuia a fost donată de americani, fiind creată de doi elevi clujeni care în 2010 au vizitat oraşul Rockford şi între timp au devenit studenţi la arhitectură.

 "Vă mulţumesc pentru invitaţie, sunt fericit să reprezint aici oraşul Rockford. Cred că acest monument este reprezentativ pentru prietenia dintre Cluj si Rockford", a declarat oficialul. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă