8.5 C
București
duminică, 3 noiembrie 2024
AcasăSpecialElicopter militar, prăbușit în nordul Tunisiei, doi morți

Elicopter militar, prăbușit în nordul Tunisiei, doi morți

Un elicopter militar s-a prăbușit în nordul Tunisiei. Cel puţin două persoane au murit, pilotul și copilotul, au anunțat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Elicopterul s-a prăbuşit în regiunea Bizerte, în nordul Tunisiei, în cursul unei misiuni de recunoaştere, au anunțat surse din cadrul serviciilor de intervenţie, potrivit Reuters, conform agerpres.ro.

Un elicopter militar s-a prăbușit în nordul Tunisiei, iar cei doi piloți au murit

Pilotul și copilotul elicopterului au murit în accident, a anunțat Ministerul tunisian al Apărării.

Autorităţile tunisiene cercetează circumstanţele producerii accidentului aerian.

Forțele armate ale Tunisiei ( arabă : القوات المسلحة التونسية ) sunt formate din marina ( Al-Bahriyya al-Tūnisiyya ), forța aeriană ( Al-Quwwat al-Jawwiyya al-Jamahiriyya al-Tunisiyya ) și armata .

Au fost create prin decret la 30 iunie 1956, iar începând cu 2012 erau compuși din aproximativ 35.800 de angajați, dintre care 27.000 în armată, 4.800 în marină și 4.000 în forțele aeriene. La aceeași dată, armata avea 84 de tancuri , marina dispunea de 31 de nave și forța aeriană de 1.200 de avioane plus 43 de elicoptere.

Cele mai importante angajamente ale forțelor armate sunt misiunile ONU de menținere a păcii în Republica Democrată Congo ( MONUC ) și în Coasta de Fildeș.
Misiunile anterioare au fost cele din Cambodgia ( UNTAC ), Namibia ( UNTAG ), Somalia , Rwanda , Burundi , Etiopia și Eritreea ( UNMEE ) și, în anii șaizeci, din nou în Congo ( ONUC).

În afară de forțele armate, Tunisia are și o gardă națională de 12.000 de oameni (2008).

Citiți România Liberă și pe Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Câte o mașină de poliție la fiecare secție de votare în Republica Moldova

Simpatizanți ai lui Șor ar fi promis bani în schimbul voturilor împotriva unui anumit candidat Echipajele de poliție vor monitoriza dacă, în turul doi al...

Câte o mașină de poliție la fiecare secție de votare în Republica Moldova

Simpatizanți ai lui Șor ar fi promis bani în schimbul voturilor împotriva unui anumit candidat Echipajele de poliție vor monitoriza dacă, în turul doi al...
Ultima oră
Pe aceeași temă