Cei care au trecut Evaluarea Națională cu nota maximă, au avut calificative maxime și la clasă.
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a felicitat şi premiat, în cadrul unei videoconferinţe, 332 de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a care au obţinut la evaluarea naţională, respectiv la bacalaureat, medii de 10.
„Am avut un an şcolar lung, complicat, dar am avut şi rezultate”, a spus ministrul. Pe plan local, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au fost invitaţi, în aceeaşi zi, cei şapte elevi constănţeni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. Aceştia sunt Horia Băran, Maria Alexandra Dumitriu, Ioana Ilie, Ferda Memet, Sorina-Ioana Milea, Claudiu-Mihai Popa şi Lia-Cristina Popescu. Elevii, dar şi dascălii coordonatori, au fost felicitaţi de către conducerea ISJ. Toţi au primit diplome de excelenţă. „Şi elevii din judeţul Constanţa meritau să fie nominalizaţi. Este munca lor, este munca profesorilor, de asemenea munca directorilor. Le dorim mult succes în continuare şi rezultate cât mai bune în anii viitori”, a transmis inspectorul şcolar general constănţean, prof. Răducu Popescu.
Notele de 10 la română şi la matematică obţinute de aceşti elevi reprezintă încă două rezultate notabile înregistrate până acum de ei. La clasă, toţi cei şapte au aproape numai calificative maxime, iar mediile din clasele V-VIII sunt la fel de mari. Deşi au doar 14 ani, unii dintre ei ştiu de pe acum ce carieră vor să urmeze. Horia, spre exemplu, ar dori să devină chirurg.
Copiii de 10 ai Constanţei sunt olimpici. Aproape fiecare dintre ei au rezultate foarte bune chiar la mai multe competiţii şcolare naţionale. „Sunt emoţionată pentru că a fost primul meu examen. Este o mândrie pentru mine. Voi învăţa mai departe la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. A fost puţin dificil, dar mă aşteptam la ceva mai greu”, ne-a spus Ioana. „A fost o muncă asiduă şi mă bucur că idealul meu a fost îndeplinit. A fost un pas spre maturizare. Era de aşteptat un astfel de rezultat după patru ani de zile, după cât am muncit. Pe viitor aş vrea să fiu medic, posibil în străinătate”, a completat Ferda. „Am învăţat foarte mult şi m-am dedicat studiului. Un copil de 10 este mândru de el, este foarte apreciat de ceilalţi, ştie să se descurce în viaţă. Pentru o notă maximă trebuie trebuie depus un efort, nu este aşa de uşor” , a adăugat Alexandra.
Pentru rezultatele lor deosebite, copiii vor fi răsplătiţi fiecare cu suma de 2.000 de lei din partea Guvernului României. Din aceşti bani, cei mai mulţi copii au spus că vor să investească în cărţile care le aduc atâtea satisfacţii. „Aceşti bani reprezintă un stimul pentru noi, pentru că ne încurajează să ne menţinem cu notele bune şi anii viitori. A fost emoţionant să ştiu că la această vârstă am reuşit să primesc un astfel de premiu. Îmi doresc ca la bacalaureat să iau aceleaşi note”, a menţionat o altă premiantă.