7.1 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăSpecialElena Udrea, profesor universitar de sisteme electorale

Elena Udrea, profesor universitar de sisteme electorale

Rectorul si presedintele universitatii "Dimitrie Cantemir" au nevoie de Elena Udrea la Facultatea de stiinte Politice pentru a atrage cat mai multi studenti. Aceasta actiune de marketing pusa la cale de conducerea universitatii bucurestene nu tine cont nici de pregatirea profesionala a fostei consiliere prezidentiale, nici de gafele ei legate de "includerea" Norvegiei in UE si nici de reglementarile legale in vigoare. Profesorul universitar Alexandru Radu, specialist in sisteme electorale si fost vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente, sustine ca Elena Udrea a fost deja angajata la universitate, in cadrul Facultatii de stiinte Politice, unde i-a fost repartizat un curs de sisteme electorale, pe care il va preda studentilor care sunt la fara frecventa: "Rectorul universitatii, Corina Dumitrescu, m-a anuntat ieri (luni, n.r.) ca doamna Udrea a primit cursul de sisteme electorale de la fara frecventa, iar eu voi continua sa predau sisteme electorale la zi, insa in locul celui dat lui Udrea trebuie sa imi aleg un alt curs. Am refuzat, pentru ca nu pot accepta sa mi se incalce statutul de profesor universitar".

Elena Udrea a recunoscut ca a facut o cerere la Universitatea "Dimitrie Cantemir" pentru a sustine un curs, dar neaga ca ar fi vorba de sisteme electorale: "Este vorba despre geopolitica si geostrategia din spatiul Marii Negre". Pe de alta parte, la intrebarea Romaniei libere in cate tari se practica sistemul electoral mixt, fosta consiliera de la Cotroceni a putut sa vorbeasca doar despre cazul Germaniei.
Profesorul Radu sustine ca Elena Udrea detine chiar si o functie de conducere in cadrul universitatii: "De la 1 octombrie, este director adjunct la departamentul de integrare si securitate europeana".

Elena Udrea, fosta consiliera prezidentiala devenita celebra dupa ce a declarat ca Regatul Norvegiei este condus de un presedinte, a devenit lector universitar la Facultatea de stiinte Politice din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir.
udrea va preda din semestrul urmator un curs numit "sisteme electorale", de care, pana acum, se ocupa profesorul universitar Alexandru Radu.
Profesorul universitar Alexandru Radu, specialist in sisteme electorale, sustine ca Elena Udrea a fost deja angajata la universitate in cadrul Facultatii de stiinte Politice, unde i-a fost repartizat un curs de sisteme electorale pe care il va preda studentilor care sunt la fara frecventa: "Rectorul universitatii, Corina Dumitrescu, m-a anuntat ieri (luni – n.r.) ca doamna Udrea are cursul de sisteme electorale de la fara frecventa, iar eu voi continua sa predau sisteme electorale la zi, insa in locul celui dat lui Udrea trebuie sa imi aleg un alt curs. Am refuzat pentru ca nu pot accepta sa mi se incalce statutul de profesor universitar". Lissete Coanda, decanul facultatii, neaga spusele profesorului Radu: "In acest moment Elena Udrea nu preda la facultate, iar daca va preda nu pot sa va spun". Cu toate acestea, profesorul Radu sustine ca Elena Udrea detine chiar si o functie de conducere in cadrul universitatii: "De la 1 octombrie este director adjunct la departamentul de integrare si securitate europeana. Mi-au spus ca va face parte din cadrele titulare, dar domnia sa nu a dat concurs si nu are nici curs vacant de vreme ce l-a luat pe al meu".

Elena Udrea ne-a declarat ca a facut o cerere la Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucuresti pentru a sustine un curs legat de teza sa de doctorat: "Este vorba despre geopolitica si geostrategia din spatiul Marii Negre". Udrea si-a motivat demersul spunand ca a inceput cursurile legate de "strategia Marii Negre" pe vremea cand era consiliera la Cotroceni, iar acest aspect al relatiilor externe ii va fi util in cariera politica: "Nu am vrut sa pierd timpul si studiile facute si incerc sa raman apropiata de mediul universitar".
Fosta consiliera prezidentiala isi va lua studentii in primire in semestrul urmator, sustine Radu, in ciuda faptului ca nu are un doctorat in domeniu: "Cum sa predea sisteme electorale daca este doctoranda la stiinte militare? Plus ca ar trebui sa aiba si certificat didactic ca are capacitati pedagogice".
Radu ne-a explicat ca in statul de functii figura cu doua norme, din care a ramas doar cu prima, cea de-a doua fiindu-i data Elenei Udrea: "Mi s-a spus sa iau cursuri de la master si de la Facultatea de Drept, dar am refuzat, iar rectorul mi-a reprosat ca ma opun facultatii. Ma simt jignit de aceasta chestiune. Ma gandesc daca ii voi da in judecata".
Alexandru Radu a ocupat functia de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente in perioada aprilie 2004-martie 2004, fiind numit in functie de fostul sef al statului Ion Iliescu si fiind apoi schimbat de Traian Basescu.

Cele mai citite

Ford retrage de la vânzare sute de mii de mașini cu motoare EcoBlue din cauza problemelor de emisii

Ford va derula o campanie de rechemare în service pentru aproximativ 769.000 de vehicule echipate cu motoare diesel EcoBlue, după o investigație a autorităților...

Costul cozonacului de Crăciun 2024: cifre furnizate de INS

Cozonacul, fie el preparat acasă sau cumpărat din magazin, rămâne un element central pe masa de Crăciun. În magazine, prețul acestui desert începe de...

Statul suplimentează personalul pentru recalcularea pensiilor cu 1.000 de noi angajări

Guvernul a decis să modifice Hotărârea de Guvern nr. 118/2012 privind statutul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), pentru a implementa servicii electronice avansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă