25.3 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialElectromagnetica este alături de o nouă generaţie de şcolari

Electromagnetica este alături de o nouă generaţie de şcolari

A început şcoala. Electromagnetica, unul dintre cei mai importanţi producători de energie electrică din surse regenerabile hidro, sisteme de telegestiune a energiei electrice şi de iluminare cu LED, le-a oferit bobocilor din comunele Brodina şi Izvoarele Sucevei din judeţul Suceava rechizite. Nu au fost lăsaţi deoparte nici colegii lor mai mari, pentru care Electromagnetica a pregătit o serie de activităţi în aer liber, menite să îi implice în îmbunătăţirea mediului în care trăiesc şi învaţă.

De ce regiunea Moldovei? Potrivit unui raport al UNICEF privind efectele crizei economice şi publicat în mai 2012, 48,7% dintre copiii din România – dintre care majoritatea sunt din regiunea Moldova – sunt expuşi riscului de sărăcie, procent care face ca România să fie ţara cu cel mai mare risc din acest punct de vedere în rândul ţărilor Uniunii Europene. Acelaşi document estimează că 70% din copiii români sunt afectaţi de diverse lipsuri, iar 24% dintre ei trăiesc sub pragul naţional al sărăciei.

În acest context, Electromagnetica organizează o serie de acţiuni la care vor participa peste 200 de copii din comunele judeţului Suceava. Primul pas a fost făcut chiar la deschiderea anului şcolar, pe 17 septembrie, când aproape o sută de elevi de clasa întâi din cinci şcoli generale, din localităţile Brodina, Falcău, Sadău, Brodina de Jos şi Izvoarele Sucevei, au primit din partea Electromagnetica rechizite (caiete, penare, acuarele) cu care pot începe marea aventură a cunoaşterii.

De asemenea, în următoarele două luni şi jumătate, Electromagnetica şi elevii suceveni vor participa la câteva acţiuni de responsabilitate socială şi de educaţie în domeniul energetic. Astfel, la finele lunii septembrie, compania va organiza o vizită la patru dintre microhidrocentralele pe care compania le are pe valea Brodinei. Este vorba de microhidrocentralele Ehreste, Brodina 1, Brodina de Jos şi Brodina 2. Va fi o foarte bună ocazie pentru cei aproape 50 de elevi care vor merge în această vizită să afle lucruri noi despre energie, mediu, energie regenerabilă, despre cum arată şi cum funcţionează o microhidrocentrală, etc.

Mai mult decât atât, Electromagnetica încearcă să le insufle elevilor dorinţa de a trăi într-un mediu natural, curat şi sănătos. Şi să-l păstreze ca atare. Drept urmare, aceştia vor putea să participe la acţiuni de strângere a gunoaielor tranzitate de râuri şi de plantare de arbori în preajma respectivelor microhidrocentrale organizate de Electromagnetica împreună cu primăriile comunelor Brodina şi Satu Mare.

Cele mai citite

Macron vrea oprirea livrărilor de arme pentru Israel, folosite în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă aceste arme sunt folosite în conflictul din Fâşia...

Ludovic Orban: Voi fi un preşedinte „de multe ori surprinzător”, prezent, implicat, simţitor

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi-a depus, sâmbătă, candidatura pentru funcţia de preşedinte al României, susţinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptă şi PNŢ Maniu-Mihalache,...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă