27 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialElectrocentrale Galati, mai scumpa decat Sidex

Electrocentrale Galati, mai scumpa decat Sidex

Sansele ca Electrocentrale sa ajunga in proprietatea Mittal Steel Galati sunt extrem de mici, tinand cont de discutiile purtate intre oficialii Ministerului Economiei si Comertului si doi reprezentanti ai combinatului, printre care s-a aflat si directorul financiar, Surojit Gosh. In cadrul intalnirii desfasurate la Bucuresti pe tema preluarii Electrocentrale, reprezentantii Mittal Steel Galati nu si-au exprimat in mod clar intentia de a prelua furnizorul local de agent termic primar, dar si-au exprimat disponibilitatea pentru reluarea discutiilor daca va fi cazul.

Daca acum cativa ani Mittal Steel era interesat de cumpararea unitatii, acest lucru nu mai este de actualitate, tinand cont de faptul ca preluarea Electrocentrale ar costa in jur de 100 milioane de dolari, in timp ce combinatul siderurgic a fost cumparat cu 50 milioane de dolari. In plus, in cadrul discutiilor, reprezentantii Ministerului Comertului nu au propus nici o facilitate reprezentantilor combinatului pentru preluarea Electrocentrale, care se poate face prin cumparare sau concesionare pe o anumita perioada.
Surse demne de incredere din cadrul Mittal Steel Galati ne-au declarat ca exista doar 1% posibilitatea ca unitatea sa fie preluata de combinat, la Electrocentrale trebuind sa se faca si investitii in valoare de 180 milioane de dolari. Doria Dumitrescu, P.R. managerul Mittal Steel Romania, ne-a confirmat ca oficiali ai combinatului au fost invitati pentru discutii la Ministerul Economiei legate de posibilitatea privatizarii CET Galati. “S-a convenit ca experti ai Mittal Steel Galati, impreuna cu specialisti ai Termoelectrica, sa evalueze, din punct de vedere tehnic, infrastructura si starea CET, precum si fezabilitatea unui asemenea proiect. Reprezentantii combinatului din Galati s-au aratat deschisi pentru reluarea discutiilor, daca situatia o va cere”, ne-a declarat Dorian Dumitrescu. Tinand cont de banii pe care ar trebui sa-i plateasca Mittal Steel pentru a cumpara Electrocentrale si de discutiile purtate pe aceasta tema la Bucuresti, lupta pentru Electrocentrale se va da intre Primaria Galati, sustinuta de secretarul de stat al MAI, Mircea Nicu Toader, si Consiliul Judetean, sprijinit de ministrul Comertului, Codrut Seres.

Cele mai citite

Veste tragică pentru familia Iordănescu, chiar înainte de România – Olanda

Edi Iordănescu traversează momente grele în Germania, după ce o persoană dragă din familie a decedat imediat după meciul România - Slovacia. Naționala României a...

Presiuni asupra premierului Netanyahu. Extrema dreaptă dorește un război împotriva Hezbollah

Extrema dreaptă din Israel a exercitat presiuni asupra premierului Benjamin Netanyahu în ședința Cabinetului de Securitate pentru a opta pentru o ofensivă de amploare...
Ultima oră
Pe aceeași temă