Cantitatea de alcool consumată de un adolescent sau un adult tânăr ar putea avea o legătură cu felul în care au fost crescuţi de părinţi, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk.
Felul în care un copil a fost educat de părinţii săi influenţează cantitatea de alcool pe care o va consuma acesta la maturitate, potrivit unui nou studiu.
O educaţie proastă în copilărie poate creşte de aproape opt ori riscul ca, în adolescenţă, copiii să bea mai mult decât ar trebui şi de două ori riscul ca aceştia să bea excesiv până la vârsta de 34 de ani, a descoperit grupul independent de experţi Demos.
Cercetătorii au analizat datele a peste 15.000 de copii născuţi în Marea Britanie în ultimii 40 de ani ca parte a studiului.
Ei au descoperit că genul de educaţie care combina căldura dragostei părinteşti cu disciplina era cel mai eficient mod de a preveni o relaţie nesănătoasă cu alcoolul la maturitate. Genurile mai puţin eficiente erau cele adoptate de părinţii „autoritari”, care impuneau standarde înalte şi o disciplină strictă, părinţii „liberali”, care sunt implicaţi emoţional dar nu impun limite şi părinţii care nu erau „implicaţi” în relaţia cu copilul lor.
Cercetătorii sfătuiesc părinţii să impună limite clare, să evite să se îmbete în faţa copiilor şi să nu adopte o atitudine relaxată în faţa consumului de alcool de către minori. Aceştia au făcut apel la Guvern să dezvolte legile care interzic consumul de alcool de către minori şi să investească în evenimente şcolare legate de consumul de alcool care să implice părinţii.