15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialEdilii au uitat numarul cetatenilor de onoare

Edilii au uitat numarul cetatenilor de onoare

Alesii publici din municipiul Petrosani (judetul Hunedoara) au ajuns sa confere titluri de „cetateni de onoare” pe banda rulanta, bagatelizand in acest fel o distinctie deosebita. Prinsi in bogata activitate, reprezentantii administratiei locale au inceput sa uite numarul si numele celor carora le-au conferit titlul, decernand de doua ori titlul de „cetatean de onoare” in unele cazuri.
Conducerea Primariei a recunoscut ca nu i-ar ajunge peretii institutiei daca ar fi sa afiseze pozele celor care au primit distinctia. La ora actuala la nu mai putin de 44 de persoane le-a fost inmanat titlul de „cetatean de onoare”. Primarul municipiului, Carol Schreter, a declarat ca sunt 34 de persoane care au primit distinctia, in timp ce site-ul oficial al institutiei arata ca sunt cu 10 mai multi, adica 44, majoritatea in timpul mandatelor acestuia. In plus, pentru a promova imaginea celor carora li s-au recunoscut meritele, cetatenii de onoare trebuie invitati la diverse manifestari organizate de municipalitate, insa acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca ar fi prea mari cheltuielile.”Nu-i putem invita pentru ca asta implica niste costuri prea mari. Daca-i chemi trebuie sa le asiguri cazare si masa, pentru ca o parte dintre ei s-au mutat din Valea Jiului”, a adaugat edilul.

Gafele alesilor

In schimb, scuzele sunt de prisos in cazul cetatenilor de onoare cu repetitie. Prin HCL nr. 63 din 18.04.2002 i s-a acordat acest titlu profesorului universitar Letu Nicolae, dar sefii administratiei locale se pare ca au uitat si, la diferenta de cativa ani, aceeasi persoana a fost din nou invitata de alesii locali pentru a primi distinctia.
Gafele Primariei nu se opresc, insa, aici. Consilierul local Gheorghe Beres, care este si presedinte al PRM Petrosani, a spus ca in momentul in care s-a vorbit despre acordarea titlului pentru Regele Mihai „nici macar nu s-a facut nota de fundamentare”. „Au venit in sedinta de Consiliu Local si au spus ca il vor face pe rege cetatean de onoare. Nici macar nu stiau cum sa i se adreseze. Au transformat aceasta distinctie in ceva fara valoare”, a adaugat Beres.
In schimb, un alt cetatean de onoare care a adus numeroase distinctii municipiului Petrosani la navomodelism, Leontin Ciortan, a fost uitat de edili cand a venit vorba despre sprijin.
El este detinatorul a 45 de titluri de campion national la navomodelism, record absolut al Romaniei si nominalizat pentru a intra in Cartea Recordurilor, insa Primaria nici macar nu s-a gandit sa-l ajute cand a ramas fara baza de antrenament. „Este inadmisibil sa-ti tratezi cetatenii de onoare intr-un asemenea mod. Leontin Ciortan este campion national si international la navomodelism.
A dus faima acestui oras peste hotare. Cand a venit sa ceara ajutor pentru sport aproape ca a fost dat afara in suturi din Primarie”, a mai declarat consilierul local.

Cele mai citite

A omorât în bătaie un cioban. Suspectul principal este chiar patronul său

Un bărbat de 46 de ani, din judeţul Buzău, a fost reţinut de polițiști, sub acuzația că ar fi omorât în bătaie un cioban...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...
Ultima oră
Pe aceeași temă