23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialEconomia germană, celebrată la Cluj

Economia germană, celebrată la Cluj

În anul inaugurării celei mai importante investiţii germane din Transilvania, Clujul găzduieşte un festival de excepţie.

Toamna stă la Cluj sub semnul afacerilor germane. Chiar în perioada în care cea mai importantă investiţie germană din Transilvania, fabrica Bosch din Jucu, o investiţie totală de 77 de milioane de euro, va începe să producă, în centrul Clujului va fi organizat Festivalul de Toamnă al Economiei Germane sau Herbst Fest. Evenimentul este organizat de DWNT, clubul oamenilor de afaceri de limbă germană din Transilvania de Nord. Peste 70 de mari companii germane vor sărbători performanţele economice obţinute în acest an. Investitorii germani vor avea discuţii de afaceri, vor organiza un târg de locuri de muncă, dar se vor şi distra în fiecare seară cu multă bere, muzică bună şi gastronomie germanică.

“Între 4 şi 6 octombrie, Cluj Napoca va fi gazda unui eveniment de amploare organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Nordul Transilvaniei. Distracţia românească şi spiritul antreprenorial german îşi vor da mâna în cadrul Herbst Fest. Reprezentanţii mediului de afaceri din Transilvania vor avea ocazia să observe de aproape modelul de lucru german în cadrul unei sesiuni de dezbateri şi cu ocazia prezentării companiilor prezente la eveniment, pe 5 octombrie de la ora 15:00. Şi cei care îşi caută un loc de muncă sunt aşteptaţi la Festival pentru că vor exista oportunităţi de angajare şi de afaceri. Sâmbătă, de la ora 14:00, vor putea participa la o serie de dezbateri privind dezvoltarea economiei româneşti şi identificarea perspectivelor de investiţii străine”, afirmă reprezentanţii organizatorilor, agenţia Qual Media.

După afaceri, distracţie

În fiecare seară a festivalului, proverbiala cumpătare germană va lăsa loc distracţiei. Romulus Cipariu va asigura voia bună vineri de la ora 19:00, iar Fanfara din Foieni va urca pe scenă pe 5 octombrie de la ora 18:40.

“Copiii vor putea participa la sesiuni de face-painting pe toată durata evenimentului, dar şi la un spectacol de dresură de câini ciobănesc-german pe 5 octombrie de la ora 18:00”, mai spun organizatorii de la Qual Media.

Herbst Fest se află la cea de-a doua ediţie. Festivalul a fost organizat prima dată anul trecut, tot la începutul lunii octombrie, în apropierea zilei naţionale a Germaniei. La ediţia din anul trecut, au participat 77 de companii cu capital german, care reprezintă una dintre cele mai importante forţe din economia Transilvaniei de Nord. În acest an, ca urmare a concretizării unor noi investiţii, prezenţa economică germană a sporit considerabil. Printre noile investiţii, alături de cea realizată de Bosch, se numără şi noua bază logistică din parcul industrial Tetarom III din Jucu, realizată de firma Karl-Heinz Dietrich, dar şi investiţiile realizate de germanii care aduc pe piaţa românească brandul Platinum Natural, din domeniul hranei pentru animale. În paralel cu aceste noi investiţii, şi alte firme germane, cu precădere din IT, au investit semnificativ în dezvoltarea afacerilor de la Cluj. Aşa ar fi, de exemplu, iQuest ori EBS.

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă