17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialEbola a ajuns și în Congo

Ebola a ajuns și în Congo

Republica Democrată Congo a anunțat, duminică seara, că virusul hemoragic Ebola este prezent și pe teritoriul său iar un expert medical internaţional a fost contaminat, pentru prima dată, cu Ebola, în Sierra Leone, tansmite Mediafax.

"Rezultatele sunt pozitive. Virusul Ebola este confirmat în RDC", a declarat pentru AFP ministrul congolez al Sănătăţii Félix Kabange Numbi, referindu-se la eşantioane prelevate de la persoane afectate de o febră hemoragică, soldată cu 13 morţi, începând din 11 august, în provincia Ecuator. Însă, în opinia ministrului, această epidemie nu are "nicio legătură cu cea din Africa de Vest".

Un expert din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a contractat virusul în Sierra Leone, a anunţat Organizaţia, fără alte precizări, subliniind că este primul caz în rândul celor aproximativ 400 de persoane mobilizate de către organizaţie în ţările afectate, şi anume Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria.

Potrivit unui purtător de cuvânt al OMS de la Geneva este vorba despre un expert în epidemiologie.

O reuniune a miniştrilor africani ai Sănătăţii sub egida OMS, prevăzută în perioada 1-5 septembrie în Benin, a fost amânată sine die din cauza epidemiei de Ebola, a anunţat duminică capitala administrativă a acestui stat, Cotonou, mai scrie Mediafax.

Epidemia a provocat moartea a cel puţin 1.427 de persoane – 624 în Liberia, 406 în Guineea, 392 în Sierra Leone şi cinci în Nigeria – dintr-un total de 2.615 cazuri (confirmate, probabile sau suspecte), potrivit ultimului bilanţ OMS de până la 20 august.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă