20.9 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialDuel româno-maghiar în Liga Campionilor

Duel româno-maghiar în Liga Campionilor

Vicecampioana României la handbal feminin, „U” Jolidon Cluj, va primi vizita vicecampioanei Europei, ETO Gyor, într-un meci de risc maxim pentru forţele de ordine.

 

Tocmai când Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se află în plină alertă din cauza unui potenţial caz de xenofobie, în special la adresa etniei maghiare, existent în fotbalul românesc, un alt sport se pregăteşte de un duel româno-maghiar. „U” Jolidon Cluj, vicecampioana României la handbal feminin, a ajuns în Liga Campionilor pentru prima oară în istorie, iar sâmbătă debutează pe teren propriu în această competiţie tocmai cu finalista ultimei ediţii a Ligii, ETO Gyor.

Meciul va avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj, iar ardelencele vor fi susţinute de aproximativ 2.500 de români, care sunt de aşteptat să nu le facă deloc o primire prietenoasă celor 300 de maghiari ce şi-au anunţat prezenţa la Cluj. Din acest motiv, jandarmii clujeni se vor afla într-un număr mai mare ca de obicei, iar fanii din Gyor vor fi păziţi tot timpul în drumul către sală, dar şi la plecarea din Cluj.

De asemenea, forţele de ordine sunt pregătite să intervină în caz de nevoie şi în tribune, acolo galeriile celor două echipe nu se simpatizează mai deloc. De altfel, conflictul dintre suporterii lui „U” şi cei de etnie maghiară s-a acutizat tot mai tare şi la Sala Sporturilor „Horia Demian”, acolo unde fanii echipelor de handbal masculin HC Odorhei şi CSM Satu Mare au arborat, deseori, steagul Ungariei. Totul, în contextul în care rivalitatea dintre suporterii Universităţii Cluj şi cei ai CFR-ului este arhicunoscută la fotbal, mai ales după ce formaţia din Gruia a fost preluată de către Arpad Pazkany.

Maghiarele, mai valoroase

Duelul româno-maghiar de sâmbătă ar trebui să aibă loc, însă, în primul rând pe teren, acolo unde valoarea handbalistelor din ambele formaţii promite un joc spectaculos. Cu un plus la acest capitol pentru maghiare, care în primăvară au disputat finala Ligii Campionilor, elevele lui Martin Ambros au prima şansă la partida de sâmbătă. Asta şi pentru că obiectivul maghiarelor în acest sezon al Ligii Campionilor este cel puţin jucarea finalei, în timp ce pentru „U” Jolidon obţinerea unei victorii în cele şase meciuri din grupă ar fi mai mult decât suficient. ETO Gyor are printre cele mai mari bugete dintre echipele cu pretenţii în acest sezon al Ligii Campionilor şi vine la Cluj cu vedetele Katrine Lunde Haraldsen, Heidi Loke, Eduarda Amorim şi, nu în ultimul rând, Anita Gorbicz, un portar şi trei handbaliste aflate de mulţi ani în topul mondial al acestui sport. Pentru oficialii clujeni, acest joc reprezintă o bună oportunitate de a căpăta experienţă, de altfel unul dintre avantajele participării în Liga Campionilor pe care tehnicianul clujencelor, Gheorghe Covaciu, le-a numit înainte de startul partidelor. Biletele pentru unul dintre cele mai importante meciuri din istoria lui „U” Jolidon s-au pus în vânzare încă de săptămâna trecută la Sala Sporturilor „Horia Demian”. Acestea costă 15 lei şi se mai pot vinde până în ziua meciului. „U” Jolidon Cluj-ETO Gyor va începe la ora 17:30. 

Sprijinite de FRH

Până la meciul cu ETO Gyor de sâmbătă, „U” Jolidon Cluj va disputa, astăzi, restanţa din deplasare cu HCM Roman, din etapa a cincea a Ligii Naţionale. Totuşi, oficialii clujeni au primit o veste bună ieri, tocmai din partea preşedintelui Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu. Potrivit acestuia, ultimele două etape din acest an, ce erau programate pentru luna viitoare, au fost devansate. Acest lucru s-a întâmplat atât pentru ca handbalistele de la naţionala României să aibă mai mult timp de odihnă înainte de Campionatul European, dar şi pentru ca echipele participante în cupele europene să îşi poată programa restanţele în acea perioadă.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pensiile trec acum prin furcile caudine ale revizuirii

Toate cele 4,6 milioane de decizii de recalculare a pensiilor vor fi verificate de specialiştii Casei Naţionale de Pensii Potrivit ultimelor informații venite de la...

Descoperire macabră în largul coastelor Senegalului: Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune

Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune în largul coastelor Senegalului, potrivit autorităților militare, transmite bbc.com.Marina a fost...

Scandal de nepotism la un colegiu din București. ANI a sesizat parchetul

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul după ce a descoperit că Vasilica Felicia Stroe, director al Colegiului Tehnologic "Viaceslav Harnaj" din București,...
Ultima oră
Pe aceeași temă