15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialDuel la înălţime în Mamaia

Duel la înălţime în Mamaia

Cei mai buni piloţi de acrobaţie din lume au oferit turiştilor şi constănţenilor aflaţi in weekend pe plaja din dreptul Hotelului REX un show aviatic de nivel mondial.

Pentru al patrulea an consecutiv, staţiunea Mamaia a fost gazda unui spectacol aviatic de cea mai înaltă clasă. Chiar dacă nu a mai fost o etapă de Campionat Mondial, evenimentul de anul acesta a adunat la start unii dintre cei mai buni piloţi din branşă.

Eforturile organizatorilor, Regional Air Services, împreună cu cele ale sponsorilor Astra Asigurări şi Hotel REX, au fost răsplătite, spectacolul fiind vizionat şi gustat de un număr foarte mare de turişti şi constănţeni aflaţi pe litoral.

Evenimentul s-a desfăşurat atât sâmbătă, cât şi duminică. Principalele atracţii au fost numerele oferite de lituanianul Jurgis Kairys, multiplu campion european şi multiplu campion mondial la acrobaţie, de Iacarii Acrobaţi, rusoaica Svetlana Kampanina şi, nu în cele din urmă, de italianul Francisco Fornabaio, multiplul campion de acrobaţie al Italiei fiind pentru prima dată în România.
Numerele oferite de aceştia au fost precedate de o paradă a aeronavelor Diamont şi de evoluţii ale piloţilor Aeroclubului Român, aceştia pilotând avioane Zlin şi Extra 300.

„Am avut un buget de 12 ori mai mic decât cele din anii precedenţi, însă pot afirma că spectacolul de anul acesta s-a ridicat la nivelul celor din anii trecuţi, poate chiar le-a depăşit. Pasionaţii de zbor şi de astfel de evenimente au avut ce vedea şi sper ca anul viitor să putem fi în măsură să le oferim turiştilor şi constănţenilor un spectacol şi mai frumos”, a declarat directorul Regional Air Services, Dorin Ivaşcu.

Piloţii s-au simţit şi ei excelent la Constanţa şi dau asigurări că vor veni şi la ediţiile viitoare ale Aeromania dacă vor fi chemaţi.
„Am înţeles perfect situaţia şi am decis să vin pentru că mi-a plăcut de fiecare dată la Constanţa, iar anul acesta a fost la fel de frumos. Am decis să nu mă mai uit la partea financiară şi să vin şi să particip la acest spectacol alături de prietenii mei. Sper ca cei care ne-au urmărit să fi fost mulţumiţi şi să ne urmărească şi la ediţiile viitoare”, a declarat Svetlana Kampanina, rusoaica deţinătoare a 40 de medalii mondiale la întreceri de profil, o prezenţă agreabilă atât pe cer, cât şi „printre pământeni”.

Unul din cele mai gustate momente ale evenimentului, intitulat Aeromania, a fost simularea unei bătălii aeriene. Iacarii Acrobaţi, în formula Dan Ştefănescu-Ion Postolache-Dan Conderman, au încercat să îl „doboare” de pe cer pe lituanianul Jurgis Kairys.
Acesta din urmă, la bordul unui avion mult mai performant decât Yak-urile Iacarilor, a reuşit să facă faţă cu succes celor trei rivali.

Toată această bătălie s-a purtat la viteze de peste 400 de km/h, la doar o sută de metri de nisipul plajei şi la doar câţiva metri deasupra apei, privitorii fiind ţinuţi în suspans în fiecare secundă.

Nici solourile lui Kairys sau Kampanina nu au fost mai prejos. Aceştia au dovedit în fiecare secundă că îşi merită toate trofeele mondiale cucerite de-a lungul întregii lor cariere.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Scădere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme în România în septembrie: Dacia, declin de peste 33%

Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut din nou în septembrie, continuând tendința de declin marcată și în luna precedentă. România a înregistrat doar 8.975...

Ursula von der Leyen condamnă atacul Iranului asupra Israelului și avertizează asupra riscului de escaladare

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat miercuri cu fermitate atacul cu rachete balistice lansat de Iran asupra Israelului, avertizând asupra pericolului...
Ultima oră
Pe aceeași temă