18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDublă tragedie: crimă urmată de sinucidere

Dublă tragedie: crimă urmată de sinucidere

O profesoară de 31 de ani şi-a ucis copilul ce suferea de o boală congenitală şi s-a sinucis, pentru că se învinovăţea de suferinţa copilului.

 

O tragedie s-a produs în casa unei familii din localitatea gălăţeană Cudalbi, unde o profesoară în vârstă de 31 de ani şi-a ucis fetiţa în vârstă de numai 4 luni, după care s-a sin­ucis. Constanţa Lazăr era profesoară de limba franceză la o şcoală din Tecuci, fusese suplinitoare la şcoala din Cudalbi, dar după căsătorie s-a mutat împreună cu soţul său la Tecuci.

În octombrie s-a născut fetiţa, care suferea de o boală congenitală de care se pare că tânăra mamă se considera vinovată. Acest autoculpabilizare s-ar putea să îi provocat tinerei o puternică depresie. În urmă cu o săptămână, ea s-a retras împreună cu copilul în casa părinţilor săi, familia Mistreanu din comuna Cudalbi.

Miercuri seara, tânăra le-a spus părinţilor săi că înainte de culcare vrea să îi facă baie fetiţei. Joi dimineaţă, soţii Mistreanu au descoperit tragedia, fetiţa de 4 luni înecată în albie, iar fiica lor spânzurată. Ambele gesturi au fost premeditate, pentru că femeia şi-a îmbrăcat copilul şi l-a aşezat în albie, după care a turnat apă peste el. A fost găsit şi un bilet prin care tânăra îşi cerea scuze faţă de părinţi şi faţă de soţul său şi îşi motiva gestul extrem prin faptul că se învinovăţea pentru că micuţa se născuse bolnavă şi considera că soţul ei nu merită aşa ceva. Ancheta este continua­tă de procurorii de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

„Era o tânără cu un nivel de cultură chiar foarte ridicat pot să spun şi cu discernământ. Era şi o fire optimistă. Nu pot să îmi dau seama ce s-a întâmplat de fapt. Este regretabil ce s-a întâmplat. Eu mă gândisem iniţial că s-ar putea ca accidental să se fi înecat copilul şi din cauza şocului emoţional să fi recurs la gestul sinuciderii. E ceva neclar, cel puţin din punctul meu de vedere, pentru că o cunoscusem şi era o tânără deosebită”, ne-a declarat Ion Gradea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cudalbi.   Text Box:

 

Medicii de la Ambulanţă nu au putut face altceva decât să constate decesele

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă