16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialDubioza Kolektiv va concerta în deschidere

Dubioza Kolektiv va concerta în deschidere

Evenimentul va avea loc în 16 iunie şi este organizat de Asociaţia Culturală TURN, în colaborare cu Bu Bu Bookinghouse and Events.

Recent nominalizaţi de către Organizaţia Companiilor de Muzică Independente Europene (IMPALA) pentru Cel mai bun album independent al anului, alături de nume mari ca Skunk Anansie, Underworld sau The National, Dubioza Kolektiv este cel mai în vogă live act balcanic din ultima perioadă.

Clujenii îi pot urmări în prima seară a festivalului, mai exact în 16 iunie. Recunoscuţi de BBC şi Time Magazine ca o adevărată „voce” a Bosniei, Dubioza Kolektiv sunt într-adevăr o trupă care ia muzica în serios.

„Atât soundul lor plin de forţă, cât şi versurile politice explicite exprimă o revoltă împotriva corupţiei şi îngrădirii libertăţii personale, dar şi un strigăt pentru pace, războiul fiind o realitate trăită în fapt de toţi membrii trupei. Dacă atunci muzica reprezenta un refugiu, la fel ca buncărele din pivniţe unde artiştii repetau (atunci când aveau curent), astăzi ea este o portavoce cu care au reuşit să atragă atenţia întregii Europe”, spun organizatorii festivalului. Publicul va avea parte de o combinaţie reuşită de dub, reggae, hardcore şi etno bosniac.

 

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă