13.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialDrum blocat de sindicalistii de la "Somvetra" Gherla

Drum blocat de sindicalistii de la „Somvetra” Gherla

Sindicalistii de la fabrica de sticla „Somvetra” Gherla (din judetul Cluj) au blocat, ieri, drumul european care trece prin localitate.
Aproximativ 150 de oameni au iesit in strada ca sa protesteze impotriva faptului ca nu si-au mai primit salariile de trei luni. Un numar de 12 protestatari au anuntat ca vor intra in greva foamei.

Subprefectul judetului, Calin Platon, a cerut Guvernului sa le acorde celor peste 500 de angajati ai „Somvetra” un ajutor social de cinci milioane de lei.
Conducerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat, la randul ei, ca va da in judecata compania „Feromat” Bucuresti, cumparatorul fabricii „Somvetra”, dupa ce a reziliat contractul de privatizare. Conform acestuia, „Feromat” ar fi trebuit sa investeasca in societatea din Gherla 50.000 de euro, iar pentru nerealizarea acestei obligatii, firma bucuresteana datoreaza AVAS si penalitati de 8.700 de euro.
„Somvetra” a acumulat datorii catre AVAS in valoare de 840.025 dolari, la care se adauga salariile neplatite din ultimele trei luni ale anului trecut. Juristii Autoritatii analizeaza posibilitatea de a cere inceperea urmaririi penale impotriva administratorilor „Feromat” Bucuresti.
Aceasta companie a cumparat „Somvetra” Gherla cu 1,8 miliarde lei si a vandut doar caminul de nefamilisti al combinatului pentru 4,5 miliarde lei. De asemenea, angajatii „Feromat” au vandut intregul stoc de produse al fabricii de sticla si nu au platit nici una dintre facturile societatii din Gherla. Administratorii fabricii de sticla numiti de „Feromat” au provocat daune de circa 600.000 de dolari prin avarierea unui cuptor pentru sticla. Activitatea fabricii de sticla a fost oprita din 11 noiembrie 2005, cand societatea a fost debransata de la reteaua de alimentare cu gaz din cauza datoriilor.

Cele mai citite

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...

Adrian Câciu: Creșterea redevențelor, a TVA, plafonarea salariilor și pensiilor vor fi doar discuții în 2025

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că o analiză amplă despre fiscalitate va fi în 2026 Ministrul Investițiilor  și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă