16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDrama ลŸi succesul unui destin

Drama ลŸi succesul unui destin

Scriitorul maghiar, nฤƒscut în România, este unul dintre cei mai apreciaลฃi autori de prozฤƒ ลŸi scenariลŸti din Europa.

 

Publicul iubitor de carte are ocazia astฤƒzi sฤƒ îl cunoascฤƒ pe scriitorul Adam Bodor cu ocazia unei lansฤƒri de carte. Este vorba de un autor distins cu cele mai importante premii literare din Ungaria ลŸi tradus în peste 20 de limbi; un scriitor de o forลฃฤƒ literarฤƒ copleลŸitoare, un maestru al multora dintre scriitorii maghiari contem-porani. Un om care, prin venirea sa la Cluj, nu face decât sฤƒ se întoarcฤƒ acasฤƒ, un loc de care îl leagฤƒ multe amintiri, unele cumplite. „Suntem extrem de onoraลฃi sฤƒ gฤƒzduim întâlnirea sa cu publicul român, care a avut de curând ocazia sฤƒ-l descopere prin intermediul a trei cฤƒrลฃi: «Zona Sinistrฤƒ», «Vizita arhiepiscopului» ลŸi «Mirosul puลŸcฤƒriei». Prima traducere a romanului «Zona Sinistrฤƒ», publicat în 2005 de editura clujeanฤƒ Koinonia, a avut parte, din pฤƒcate, de o vizibilitate ลŸi cir-culaลฃie restrânse”, spun or-ganizatorii evenimentului. La aceastฤƒ întâlnire, alฤƒturi de autor, vor fi Marius Tabacu, directorul Filarmonicii din Cluj ลŸi traducฤƒtor al celor trei cฤƒrลฃi în limba românฤƒ, ลŸi Imre Balázs, critic literar ลŸi redactor-ลŸef al revistei Korunk, prin-cipalul organizator al evenimentului.

Graniลฃa, o temฤƒ profundฤƒ

Evenimentul va avea loc astฤƒzi, la ora 19.00 în ceainฤƒria Librฤƒriei CฤƒrtureลŸti din Iulius Mall. Despre scrierile sale, „Cât despre zona de graniลฃฤƒ, bine-înลฃeles cฤƒ nu întâmplฤƒtor apare ea atât de des în scrierile mele. Oricum am lua-o, graniลฃa, cu împrejurimile ei, e un loc mult mai palpitant decât interiorul ลฃฤƒrii.

E o zonฤƒ fascinantฤƒ, plinฤƒ de vrajฤƒ, locul unor aventuri misterioase, unde peisajul, cu toate adierile sale, e plin de tensiune.

În zonele rฤƒsฤƒritene ale Europei, aceste locuri erau împrejmuite cu garduri de sârmฤƒ ghimpatฤƒ, închise cu bariere, cu pichete care se înฤƒlลฃau ameninลฃฤƒtoare peste ลŸanลฃuri cu apฤƒ, unde pânฤƒ ลŸi zburฤƒtoarele erau dubioase”, spune autorul nฤƒscut la Cluj.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ