17.8 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDragos Bucur si Alexandru Potocean, partenerii de film ai lui Colin Farrell

Dragos Bucur si Alexandru Potocean, partenerii de film ai lui Colin Farrell

» Actorii romani Dragos Bucur si Alexandru Potocean (iubitul studentei intruchipate de Anamaria Marinca in "4, 3, 2") intra pe platourile de filmare alaturi de Colin Farrell si Ed Harris in productia hollywoodiana "The Way Black".

» Regizorul va fi Peter Weir, cunoscut pentru "The Truman Show" si "Master and Commander", iar filmarile vor incepe la inceputul lunii februarie in Bulgaria.

Filmul e bazat pe memoriile polonezului Sawomir Rawicz, un ofiter torturat de rusi si deportat in Siberia in iarna anului 1940, spune Gabriel Murray, de la Olimpia Films, care nu uita sa precizeze ca e, probabil, prima data cand un regizor din afara Rusiei exploreaza o tema atat de importanta precum Gulagul sovietic, vinovat de moartea a zeci de milioane de oameni.

Povestea a sapte evadati dintr-un lagar rusesc
Cartea, de la subiectul caruia filmul se abate, spune povestea a sapte oameni si a drumului de mii de kilometri spre libertate, intr-o calatorie care porneste din Siberia pentru a ajunge in India, in mijlocul celui de-al doilea razboi mondial.
Ajutati de sotia comandantului lagarului, ei evadeaza din lagarul din Irkutsk, traverseaza Fluviul Lena, ocolesc Lacul Baikal si ajung in Mongolia. Patru dintre ei mor pe ruta dintre desertul Gobi si Himalaya.
O fata de 17 ani moare de epuizare, un barbat moare incercand sa-si ajute colegul muribund sa traverseze desertul (care moare in somn, de frig), iar altul dispare cazand intr-o prapastie.

In octombrie 1941, ei ajung in Tibet si se bucura de simpatia localnicilor cand le spun acestora ca vor sa atinga Lhasa, iar de acolo traverseaza spre India, unde, in fine, ajung intr-un spital, iar drumurile lor se despart (autorul cartii stabilindu-se, dupa razboi, in Anglia).
Scenariul filmului, scris chiar de Peter Weir, aduce ca personaje un rus dur, plin de tatuaje, interpretat de Colin Farrell (probabil corespondentul puternicului Marowski, cel care moare ajutandu-si tovarasul muribund), un american (probabil inginerul care se alatura echipei de fugari), jucat de Ed Harris, o tanara care moare de epuizare in desert, intruchipata de Saorsie Ronan (familiara publicului din "Ispasire", filmul regizat dupa cartea lui Ian McEwan).
Cei doi actori romani nu au dorit sa dea amanunte despre rolurile pe care le interpreteaza. Contractul nu le permite sa divulge detalii despre partitura pe care o vor interpreta in film –  Bucur declara totusi intr-un interviu mai vechi ca urma sa joace rolul unui sarb. Insa ambele roluri sunt importante, fiindca echipa fugarilor cuprinde sapte oameni.

Alexandru Potocean: "Nu a fost o proba, ni s-a dat un fragment de rol".
Eu si Alex (Alexandru Potocean – n.r.) ne-am prezentat la casting prin primavara anului trecut, in urma unui mail ajuns la mine indirect, de la Anamaria Marinca", declara Dragos Bucur.
ExitFilm, agentia care-i manageriaza pe Potocean si pe Bucur, a facut o lista de propuneri pentru aceasta pelicula, dar numai cei doi au fost chemati la probe. "La Berlin", spune Potocean, "nu a fost o proba – pur si simplu ni s-a dat un fragment de rol, l-am lucrat putin.

Lui Weir si echipei le-a placut si ne-au ales – probabil si pentru ce am facut in «4, 3, 2»". Intrebat daca e inhibat de faptul ca va juca alaturi de Colin Farell si Ed Harris, Potocean a raspuns: "Nu sunt inhibat deloc, de ce as fi? De-abia astept!", a mai spus Potocean, iar despre regizorul Peter Weir, actorul roman adauga: "Ii vazusem filmele si cel mai mult mi-a placut «Mosquito Coast», mai mult decat «The Truman Show»". Filmarile vor incepe pe 9 februarie, in Bulgaria (locul unde se va turna intreg filmul), si vor dura pana in iunie.
"Am fost acum doua saptamani la Sofia, m-am intalnit cu echipa si cu Weir. E un om foarte normal, vorbeste si se poarta cu tine foarte firesc", ne-a declarat Bucur. z

 

PETER WEIR

» Un ciudat la Hollywood
In Romania, este cunoscut mai ales pentru "The Truman Show" (1998), filmul care reliefeaza apetenta lui Jim Carrey pentru roluri serioase. In varsta de 64 de ani, australianul a facut mai multe filme independente in Europa, de factura subtil-fantastica, inainte sa treaca Oceanul. Printre filmele sale de autor se numara "Galipoli" (1981), "Un an de cumpana" (1882 – nominalizare la Cannes), "Mosquito Coast" (1986) si marele sau succes de public, "Cercul poetilor disparuti" (1989). Dupa "The Truman Show" (1998), a mai creat doar un film, "Master and Commander: La capatul Pamantului" (2003).

 

ALEXANDRU POTOCEAN

» Un om norocos
Se considera un om serios si, mai ales, norocos – spre deosebire de alti colegi de facultate, "mai talentati", cocheteaza in interviuri. In anul II de facultate, a fost ales de Cristi Puiu pentru rolul unui brancardier in "Moartea domnului Lazarescu"; a fost remarcat de Radu Muntean, care l-a distribuit in "Hartia va fi albastra", si apoi in rolul lui Adi, iubitul Otiliei din "4, 3, 2", al lui Cristi Mungiu. A mai jucat rolul barmanului din "Boogie" ("filmari de o zi"), dar si personajul mirelui din "Nunta muta".

DRAGOS BUCUR
» Baiatul bun
Este unul dintre cei mai carismatici actori ai generatiei sale. S-a lansat in proiectele de teatru independent de la Teatru Pod, insa potentialul actoricesc i l-a scos in evidenta Cristi Puiu, care l-a distribuit in rolul Vali, din "Marfa si banii". S-a mai remarcat in medium-metrajul lui Porumboiu "Visul lui Liviu", unde a avut rolul titular. Insa popularitatea la publicul larg
i-au adus-o serialul de la Pro TV "Baieti buni" si personajul Calin Boboc. In "Moartea domnului Lazarescu", joaca rolul doctorului Misu, iar in "Hartia va fi albastra", se intersecteaza cu Potocean prin intermediul personajului Dragos. In "Boogie", ultimul film al lui Radu Muntean, are rolul principal.

Am fost acum doua saptamani la Sofia, m-am intalnit cu echipa si cu Weir. E un om foarte normal, vorbeste si se poarta cu tine foarte firesc." Dragos Bucur

Cele mai citite

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ