16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialDouă avioane de mici dimensiuni s-au prăbuşit în Spania

Două avioane de mici dimensiuni s-au prăbuşit în Spania

Două avioane private de mici dimensiuni s-au prăbuşit luni, în condiţii meteorologice nefavorabile, în Asturia (nordul Spaniei), provocând moartea a patru persoane, între care cel puţin trei polonezi, au anunţat autorităţile regionale, citate de AFP, potrivit Mediafax.

Cele două avioane s-au prăbuşit la începutul după-amiezii, unul pe aeroportul din Asturia, iar celălalt într-o zonă muntoasă din apropiere, potrivit unei purtătoare de cuvânt a gestionarului aeroporturilor spaniole Aena.

Fiecare aparat de zbor avea câte doi ocupanţi şi toţi au murit. Cauza accidentelor nu era cunoscută luni după-amiază şi nu se ştie dacă cele două avioane au intrat în coliziune.

„Ploua şi era ceaţă” în momentul accidentului, „dar nimic nu dovedeşte că vremea nefavorabilă este cauza, deoarece aeroportul funcţiona normal”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Aena.
Avionul care s-a prăbuşit pe aeroport decolase de la San Sebastian, în Ţara Bascilor (nord) şi se îndrepta spre Vilar da Luz, în nordul Portugaliei.

„Al doilea efectua probabil acelaşi traseu”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Aena.
Cel puţin trei dintre ocupanţii acestor avioane erau cetăţeni polonezi.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Mașină de aproape o jumătate de milion de dolari, la Registrul Auto Român

O mașină în valoare de aproape o jumătate de milion de dolari a fost adusă la Registrul Auto Român pentru efectuarea inspecției tehnice. Mașina...

Amnistia fiscală stârnește suspiciuni din cauza grabei și lipsei de comunicare, avertizează experții

Amnistia fiscală recent adoptată de guvern continuă să ridice semne de întrebare, în special din cauza grabei cu care a fost aprobată și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă