17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDosarul Tanacu pleaca la Alba Iulia

Dosarul Tanacu pleaca la Alba Iulia

ICCJ a dispus stramutarea procesului Tanacu la Curtea de Apel din Alba Iulia.

Lotul Corogeanu a cerut acest lucru in urma cu aproximativ o luna.

Motivatia a fost ca magistratii ar putea fi influentati de catre Mitropolia Moldovei.

preotul exorcist Petru Corogeanu si cele patru maicute de la manastirea din Tanacu si-au incheiat socotelile cu justitia ieseana. La sfarsitul saptamanii trecute, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus stramutarea acestui proces controversat la Curtea de Apel din Alba Iulia. Decizia a fost luata chiar de Sfintii Petru si Pavel, cand exorcistul si-a serbat ziua numelui. Lotul Corogeanu a cerut acest lucru, in urma cu aproximativ o luna, motivand ca magistratii ieseani ar fi putut fi influentati in deciziilor lor de catre conducerea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Reamintim ca Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe preotul Daniel Corogeanu la 14 ani de inchisoare pentru uciderea maicutei Irina Cornici. In acelasi dosar, judecatorii au pedepsit-o pe maicuta Nicoleta Arcalianu la opt ani de inchisoare, in timp ce maicutele Adina Cepreaga, Simona Bardanas si Elena Otel au primit cate cinci ani, pentru lipsire de libertate urmata de moartea victimei. Cazul a intrat in atentia autoritatilor in iunie 2005, dupa ce maicuta Irina Cornici (23 de ani) a fost supusa unui ritual de exorcizare de catre membrii lotului Corogeanu. Atunci tanara a fost legata cu lanturi de o cruce din lemn, fiind infometata timp de mai multe zile.
In urma tratamentului inuman, victima a decedat. La unul dintre termene, Daniel Corogeanu a declarat: "Consider ca nu suntem vinovati. Nu am ucis-o, noi doar am facut un ritual de scoatere a raului din ea."

» AvocaTii Ii acuza pe magistraTi de sfidarea ICCJ

Dupa ce si-au primit condamnarile, preotul exorcist Petru Corogeanu si cele patru maicute de la manastirea din Tanacu au atacat sentinta Tribunalului Vaslui la Curtea de Apel Iasi. La sedinta de saptamana trecuta, unul dintre avocatii apararii i-a acuzat pe magistratii ieseni ca ar fi sfidat Inalta Curte de Casatie si Justitie, la fel cum s-a intamplat in cazul divei americane Paris Hilton. Motivul, instanta ieseana a stabilit un nou termen de judecata in dosar, desi procesul era suspendat pana la judecarea cererii de stramutare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă