26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialDosarul lui Constantin Nicolescu rămâne în Argeş

Dosarul lui Constantin Nicolescu rămâne în Argeş

Dosarul în care preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este acuzat de corupţie va fi judecat în continuare la Tribunalul Argeş, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins cererea de strămutare a cauzei, depusă de procurorii anticorupţie, informează NewsIn.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată în data de 18 mai, pentru fapte de corupţie, în acelaşi dosar urmând să fie judecaţi, printre alţii, şi omul de afaceri Cornel Penescu, precum şi primarul din Câmpulung, Ioan Călin Andrei, şi fostul primar din Curtea de Argeş, Gheorghe Niţu, potrivit DNA.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

În acelaşi dosar va mai fi judecat şi Cornel Penescu, acţionar majoritar al S.C. PIC S.A. Piteşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, în formă continuată, dar şi fostul primar al municipiului Curtea de Argeş, Gheorghe Niţu, primarul din Câmpulung, Ioan Călin Andrei, şi primarul comunei Budeasa, din judeţul Argeş, Ion Ştefan, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, a mai fost trimis în judecată şi Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, în formă continuată.

Primarul comunei Stâlpeni, din judeţul Argeş, Ion Popa, va fi judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial, în timp ce Dobre Grigore, asociat şi administrator la SC Zeus S.A. Piteşti, a fost trimis în judecată pentru complicitate la infracţiunea de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, au mai fost trimişi în judecată şi Ion Nicolae, reprezentant al SC Zeus SA Piteşti, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, diriginţi de şantier, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, săvârşită în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune.

Cele mai citite

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă