6.5 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024
AcasăSpecialPROBE: Un nou dosar pentru Sebastian Ghiță. Cum l-a mituit prietenul lui...

PROBE: Un nou dosar pentru Sebastian Ghiță. Cum l-a mituit prietenul lui Ponta pe primarul Ploieștilor, Iulian Bădescu

Sebastian Ghiță, deputat PSD și prietenul premierului Victor Ponta, s-a ales cu noi acuzații: mituirea primarului din Ploiești, Iulian Bădescu, cu o vilă de peste un milion de lei. Vila i-a fost vândută fictiv lui Bădescu, printr-un păienjeniș de firme,  printre care Asesoft Internațional.

Pe lângă dare de mită pentru contracte, Ghiță este acuzat de instigare la abuz în serviciu și de spălare de bani.

În schimbul vilei, primarul Bădescu a finanțat ilegal, din bugetul local,  Asociația Basket Club Asesoft Ploiești cu suma de 1,5 milioane de lei, sub masca proiectului " Promovarea sportului de performanță".

Primarul PSD Iulian Bădescu este deja la DNA Ploiești, unde a fost citat și deputatul PSD Sebastian Ghiță.

Potrivit unui document deținut de RL, " obiectul mitei – constând în suma de 917.600 lei (diferenţa dintre 1.041.600 şi 124.000 lei)- a fost deghizat prin încheierea unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare a imobilului, autentificată în luna august 2013, încheiate între promitentul – vânzător S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA Ploieşti şi promitentul – cumpărător S.C. BIPRESS SRL Plopeni, societate la care Bădescu Iulian are calitatea de asociat unic".

Primarul Iulian Bădescu, aflat deja la DNA Ploiești , la audieri, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Cum a spălat Ghiță bani pentru a-l mitui pe primarul Bădescu

 Potrivit unor documente, Sebastian Ghiță  ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei imobilului pe care-l oferise cu titlu de mită primarului Bădescu Iulian, prin efectuarea, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, a unor operaţiuni de plăţi în sumă totală de 1.116.000 lei din contul S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL Ploieşti – pe care o coordona, în fapt -, în contul S.C. BIPRESS SRL Plopeni, administrată (prin intermediar) de primarul Iulian Bădescu.

Justificarea era plata  mărcii ,,Drumul Vinului” (cesionată fictiv). Cea  mai mare parte din bani a fost transferată prin intermediul S.C. BIPRESS SRL Plopeni – administrată în fapt de Bădescu Iulian – către S.C. ASESOFT INTERNATIONAL SA Ploieşti (societate din grupul de firme pe care-l controlează Ghiță), cu motivarea nereală a  achitării imobilului.

Cum a fost sesizat DNA Ploiești

Procurorii anticorupție prahoveni s-au autosesizat în 2013, după ce au lecturat un anunț al Primăriei Ploiești și din presa locală.

"În luna mai 2013, pe site-ul Primăriei Municipiului Ploieşti a fost publicat anunţul Clubului Sportiv Municipal (C.S.M.) – persoană juridică de drept public, organizată sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti, în legătură cu organizarea selecţiei publice de proiecte pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă privind programele de utilitate publică ,,Promovarea sportului de performanţă”, conform Legii nr. 350/2005 modificată şi completată şi Ordinului Agenţiei Naţionale pentru Sport nr. 130/2006, privind finanţarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramura de sport.

Potrivit anunţului, procedura de selecţie a fost stabilită pentru data de 07.06.2013, ora 10.00, la sediul C.S.M. din Ploieşti, str. Milcov nr. 1 (Sala de Sport ,,Leonard Doroftei”), iar data limită de depunere a proiectelor a fost fixată pentru 05.06.2013, ora 12.00. Se mai menţionează că în cazul neadjudecării în prima şedinţă selecţia publică de proiecte se va repeta în data de 11.06.2013, ora 10.00, cu termen de depunere a dosarelor 10.06.2013. Anunţul de participare conţine o anexă în care sunt evidenţiate criteriile de selecţie pentru atribuirea contractelor, respectiv: necesitatea şi oportunitatea proiectului; rezultate obţinute în campionatul sportiv la care a participat în ediţia 2011-2012; rezultate obţinute la campionatul sportiv ediţia 2012/2013 până la 31.03.2013; capacitatea financiară şi capacitatea tehnică şi/sau profesională şi punctajul corespunzător, condiţia pentru acordarea finanţării fiind obţinerea unui punctaj minim de 350 puncte.

În articolele apărute în presa locală prahoveană se menţionează că echipa de baschet Asesoft Ploieşti, finanţată de deputatul Ghiţă Sebastian Aurelian a devenit o abonată la bani publici prin programul derulat de Clubul Sportiv Municipal datorită câştigării campionatului naţional.

Se semnalează în articolele de presă că primarul din perioada respectivă al municipiului Ploieşti – Bădescu Iulian a susţinut că echipa de baschet va fi premiată de Clubul Sportiv Municipal cu mai multe zile înainte de licitaţia organizată pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă.

Valoarea premiilor oferite de Primăria Municipiul Ploieşti în anul 2013 pentru proiectele care au câştigat selecţia organizată de Clubul Sportiv Municipal a fost de 1.800.000 lei, faţă de 250.000 lei în anul 2012.

Potrivit mass media, Clubul de baschet Asesoft Ploieşti a câştigat 96% din fondurile alocate de la bugetul local, diferenţa de 4% fiind împărţită între Asociaţia Judeţeană de Judo şi Asociaţia Clubului Sportiv LMV de volei, din comisia care a analizat dosarele făcând parte reprezentanţi ai Primăriei Ploieşti şi Clubului Sportiv Municipal.

La nivelul DNA Ploiști au existat "date şi informaţii potrivit cărora, pentru acordarea acestei finanţări în condiţiile mai sus arătate, primarul municipiului Ploieşti – Bădescu Iulian ar fi beneficiat în mod gratuit de la finanţatorul Clubului de baschet Asesoft – Ghiţă Sebastian Aurelian de un imobil (teren şi construcţie)  – casă de locuit, situat în municipiul Ploieşti, B-dul Republicii nr. 160, în prezent Aleea Orizontului f.n., judeţul Prahova, imobil care, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos în care s-a intrat în posesia sa, a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare autentificată în luna august 2013, încheiate între vânzătorul S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA Ploieşti (societate înfiinţată şi controlată de către deputatul Ghiţă Sebastian Aurelian) şi cumpărătorul S.C. BIPRESS SRL Plopeni – firmă la care Bădescu Iulian are calitatea de asociat unic.

Sumele de bani ,,plătite” de S.C. BIPRESS SRL Plopeni către S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA Ploieşti au intrat într-un circuit financiar fictiv, stabilindu-se că, de fapt, S.C. BIPRESS SRL Plopeni nu a făcut altceva decât să întoarcă la S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA Ploieşti banii primiţi de către o societate din grupul de firme Asesoft – controlat de Ghiţă Sebastian – şi anume S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL Ploieşti, în schimbul unei cesiuni fictive a mărcii ,,Drumul vinului”.

Cum s-a cumpărat terenul și casa pentru Iulian Bădescu

Prin contractul de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 1873 din 20.11.2007, S.C. ASESOFT INTERNATIONAL SA Ploieşti, prin administrator Chirilă Sorin Adrian, a cumpărat de la soţii Oprea Nicolae şi Adriana, imobilul situat în municipiul Ploieşti, B-dul Republicii nr. 160, judeţul Prahova, compus din teren intravilan în suprafaţă de 901 mp. – din acte, iar la măsurători 902 mp., situat pe DN1, tarla 65, parcela 8/14 şi construcţie situată pe acesta, respectiv C1 – locuinţă (D+P+E+M), având o suprafaţă construită la sol 129, 51 mp.

Preţul vânzării a fost de 250.000 euro, din care 150.000 euro – construcţia şi 100.000 euro terenul.

În luna decembrie 2012, S.C. ASESOFT INTERNATIONAL SA Ploieşti a solicitat evaluarea imobilului, stabilindu-se că valoarea de piaţă a acestuia este de 840.756, 41 lei – echivalentul a 189.842, 71 euro (fără TVA).

La data de 09.08.2013 a fost autentificată sub nr. 801, promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare între S.C. ASESOFT INTERNATIONAL SA Ploieşti – ca promitentă vânzătoare, reprezentată de administrator Chirilă Sorin Adrian şi S.C. BIPRESS SRL Ploieşti – ca promitentă cumpărătoare, reprezentată de Tănase Iulian Cristian având ca obiect imobilul din municipiul Ploieşti, B-dul Republicii nr. 160, judeţul Prahova.

Preţul imobilului a fost stabilit la suma de 1.041.600 lei (care include TVA), din care promitenta cumpărătoare s-a obligat să achite în avans 124.000 lei (care include TVA), iar diferenţa de 917.600 lei până la data încheierii contractului în formă autentică.

S-a mai precizat în actul autentic că imobilul este ipotecat în favoarea Băncii Comerciale Române, ipotecă pe care promitenta vânzătoare s-a obligat să o radieze până la data perfectării contractului de vânzare cumpărare.

Ulterior, termenul de semnare a contractului de vânzare cumpărare având ca obiect imobilul respectiv a fost prelungit prin încheierea a trei acte adiţionale,   ultimul termen stabilit fiind 30.06.2015.

Procesul verbal de predare primire a imobilului încheiat între S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA Ploieşti şi S.C. BIPRESS SRL Plopeni este datat 28.02.2014, în condiţiile în care în urma cercetărilor efectuate  a rezultat că Bădescu Iulian a intrat în posesia imobilului în vara anului 2013, când a şi început lucrările de amenajare a acestuia.

Probele din dosar

Procurorii dețin toate documentele unui circuit alambicat prin firme al banilor și imobilului, care ba era ipotecat , ba i se ridica ipoteca, în funcție de cum era sponsorizată echipa de baschet ASESOFT. 

                  Din analizarea modului în care s-au efectuat plăţile către S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA, se constată o strânsă legătură între sumele încasate de la S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL şi sumele plătite la S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA, mai precis faptul că achitarea contravalorii imobilului s-a făcut într-o mare măsură din banii încasați de la S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL.

Încasările S.C. BIPRESS SRL Plopeni de la S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL Ploieşti apar justificate din punct de vedere contabil prin emiterea de către prima societate către cea de-a doua a unor facturi având ca obiect ,,cesiunea mărcii Drumul Vinului” (factura proformă seria BI nr. 0001 din 18.09.2013 în valoare totală de 1.116.000 lei, factura nr. 280 din 01.10.2013 în valoare de 250.000 lei, factura nr. 281 din 20.11.2013 în valoare de 450.000 lei şi factura nr. 289 din 09.01.2014 în valoare de 416.000 lei).

Operaţiunea comercială care a stat la baza emiterii acestor facturi şi care este o operaţiune fictivă o constituie contractul de cesiune de marcă nr. 1 din 10.09.2013 ce apare încheiat între S.C. BIPRESS SRL Plopeni – în calitate de cedent – reprezentată de Tănase Iulian Cristian (administrator doar de drept, în fapt firma fiind controlată de naşul său, Bădescu Iulian) şi S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL Ploieşti – ca cesionar, reprezentată de administrator Săndulescu Cristian.

Contractul are ca obiect cesionarea tuturor drepturilor asupra mărcii ,,Drumul Vinului” , în schimbul preţului de 900.000 lei (exclusiv TVA).

Toate aceste operaţiuni decupează  tranzacții formale, doar scriptice, în realitate Bădescu Iulian a beneficiat de imobilul din Cartierul Albert cu titlu gratuit încă din 2013.

CIRCUITUL BANILOR

Cu privire la plățile efectuate de S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL către S.C. BIPRESS SRL, în urma analizării documentelor bancare se desprind următoarele concluzii :

  • în data de 18.09.2013 se virează suma de 150.000 lei, iar în data de 26.09.2013 se virează suma de 100.000 lei, acestea reprezentând contravaloarea facturii nr. 280/ 01.10.2013 în valoare totală de 250.000 lei. Ca explicații oferite la plată se menționează „ c-val. parțială fact. proforma 1/ 18.09.2013”;
  • în data de 19.11.2013 se virează suma de 450.000 lei, aceasta reprezentând contravaloarea facturii nr. 281/ 20.11.2013, fiind menționate aceleași explicații;
  • în data de 09.01.2014 se virează suma de 416.000 lei reprezentând contravaloarea facturii nr. 289/ 09.01.2014, cu explicația „contravaloare diferență proforma nr. 1/ 18.09.2013”

Suma totală virată de S.C.SUNSMART INTEGRARE IT SRL către S.C. BIPRESS SRL, aferentă contractului de cesiune marcă a fost de 1.116.000 lei.

În ceea ce priveşte sursele de finanțare din care S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL a efectuat plățile către S.C. BIPRESS SRL, în urma analizării documentelor bancare, rezultă următoarea situație :

  • sumele virate în zilele de 18 si 26.09.2013 către S.C. BIPRESS SRL, au creditat pentru aceleași sume şi în aceleași zile contul S.C SUNSMART  INTEGRARE IT SRL de la S.C. ASESOFT TECHNOLOGIES SRL (societate ce face parte din grupul de firme controlat de Ghiţă Sebastian Aurelian), cu mențiunea „c-val. împrumut cf. contract”.
  • plata sumei de 450.000 lei în data de 19.11.2013 s-a efectuat din suma de 4.489.875 lei virată în contul firmei de către S.C. QNET INTERNATIONAL SRL (societate ce face parte din grupul de firme controlat de Ghiţă Sebastian Aurelian).
  • plata sumei de 416.000 lei în data de 09.01.2014 s-a efectuat din suma de 1.104.240 lei transferată de societate din contul de trezorerie în contul de operațiuni curente în data de 08.01.2014. Contul de trezorerie a fost alimentat în data de 06.01.2014 de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești din viramentul efectuat de către Ministerul Afacerilor Externe, în baza facturii nr. 131022/ 16.12.2013 reprezentând „echipamente criptare”, emisă de S.C. SUNSMART  INTEGRARE  IT  SRL.

Concluzionând, sursele de finanțare din care S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL a achitat către S.C. BIPRESS SRL valoarea contractului de cesiune a mărcii „Drumul Vinului” au fost:

  • 250.000 lei de la S.C. ASESOFT  TECHNOLOGIES  SRL, împrumut;
  • 450.000 lei din plățile efectuate de S.C. QNET INTERNATIONAL SRL;
  • 416.000 lei din fonduri publice virate de Ministerul Afacerilor Externe.

În urma analizării documentelor bancare ale S.C. BIPRESS SRL s-a constatat că din suma de 1.116.000 lei virați de către S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL, suma de 887.600 lei a fost redirecționată către S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA, reprezentând cea mai mare parte din plata făcută către această societate, în sumă totală de 1.041.600 lei aferentă ,,achitării” imobilului din Ploiești, B-dul. Republicii nr. 160.

Ca şi corelare între sumele virate în contul S.C. BIPRESS SRL de către S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL şi redirecționarea banilor în contul S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA, cu titlul de plată a imobilului s-au constatat următoarele situații :

  • în data de 20.09.2013 S.C. BIPRESS SRL virează în contul S.C. ASESOFT  INTERNAŢIONAL SA suma de 124.000 lei din suma de 150.000 lei virată în contul său de către S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL în data de 18.09.2013, sumă  pe care aceasta din urmă o deține integral de la S.C. ASESOFT TECHNOLOGIES SRL;   
  • în data de 20.11.2013 S.C. BIPRESS SRL virează în contul S.C. ASESOFT  INTERNAŢIONAL SA suma de 450.000 lei din suma de 450.000 lei virată în contul său de către S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL în data de 19.11.2013, sumă pe care aceasta din urmă o deţine parţial de la S.C. QNET INTERNAŢIONAL SRL  ;
  • în data de 09.01.2014 S.C. BIPRESS SRL virează în contul SC. ASESOFT  INTERNAŢIONAL SA suma de 313.600 lei din suma de 416.000 lei virată în contul său de către S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL în data de 09.01.2014, sumă pe care aceasta din urmă o deţine parţial din viramentul efectuat de Ministerul Afacerilor Externe.

În total, sumele virate în contul S.C. BIPRESS SRL de către S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL şi redirecționate către S.C. ASESOFT INTERNAŢIONAL SA se ridică la valoarea de 887.600 lei.

Cu privire la raporturile dintre societăţile implicate în aceste operațiuni, în speță S.C. BIPRESS SRL, S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL şi S.C. ASESOFT  INTERNAŢIONAL SRL, constatăm o strânsă legătură între sumele de bani provenite din fonduri publice, de la S.C. QNET INTERNAŢIONAL SRL sau de la S.C. ASESOFT TECHNOLOGIES SRL, care au fost virate în contul S.C. ASESOFT  INTERNAŢIONAL SA, cu justificarea nereală de plată a imobilului situat în Ploiești, B-dul. Republicii nr. 160 ( Aleea Orizont ).

Între S.C. BIPRESS SRL şi S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL, cu excepția tranzacției analizate – cesionarea mărcii Drumul Vinului şi încasarea sumelor cu care a fost achiziționat imobilul – nu au mai fost identificate alte relații economice.

Cum și-a controlat GHIȚĂ firmele după ce le-a cesionat ca urmare a alegerii sale ca deputat PSD

 În august 2012, Ghiţă Sebastian Aurelian şi-a vândut toate participaţiile deţinute în societăţile comerciale, ca urmare a obţinerii calităţii de deputat în Parlamentul României. Cu toate aceste, indirect, controlează şi în prezent aceste societăţi, prin intermediul rudelor şi prietenilor.

                  Până la data de 14.02.2011 S.C. ASESOFT  INTERNAŢIONAL SA l-a avut ca acţionar majoritar pe  Ghiţă Sebastian Aurelian, pentru ca, după această dată, să-şi cesioneze părţile sociale către Minasee Holdings LTD Cipru, companie de tip offshore deţinută 100% de Ghiţă Sebastian Aurelian. Preşedintele Consiliului de administraţie al societăţii este Anastasescu Cristian – cumnatul lui Ghiţă Sebastian Aurelian. Din consiliul de administraţie mai fac parte Chirilă Sorin Adrian – vărul soţiei lui Ghiţă Sebastian Aurelian şi Iacobescu Alexandru – fratele administratorului S.C. ASESOFT  TECHNOLOGIES SRL, Iacobescu Vlad Dumitru. Totodată, Chirilă Sorin Adrian este împuternicit pe conturile lui Ghiţă Sebastian Aurelian, Anastasescu Cristian şi Iacobescu Vlad Dumitru.

În perioada 2013 – 2014, au fost identificate transferuri de fonduri bidirecţionale, însemnate ca volum şi frecvenţă, între entităţile membre ale grupului, în componenţa cărora sunt incluse fonduri provenite de la trezorerie, încasate de S.C. ASESOFT  INTERNAŢIONAL SA din contracte încheiate cu statul (de la buget sau din fonduri europene), dintre acestea făcând parte şi S.C. ASESOFT  TECHNOLOGIES SRL şi S.C. SUNSMART INTEGRARE IT SRL. Operaţiunile nu par să aibă un scop economic real, având în vedere că sumele nu au fost folosite în realitate decât pentru a fi transferate succesiv în conturile mai multor persoane fizice şi juridice dintre cele menţionate.

                  Mişcările realizate între conturile deschise de societăţile care alcătuiesc grupul de firme controlat de Ghiţă Sebastian Aurelian (printre care S.C. ASESOFT  INTERNAŢIONAL SA, S.C. ASESOFT TECHNOLOGIES SRL şi S.C. SUNSMART  INTEGRARE  IT  SRL) relevă o activitate consistentă şi semnificativă, atât din punct de vedere al cuantumului sumelor, cât şi din punct de vedere al ritmicităţii acestora. Astfel, în perioada 2012 – 2015, între aceste conturi au fost deschise circuite în dublu sens care, de regulă, nu reprezintă mişcări de fonduri financiare generate de realizarea unei activităţi comerciale reale (mai ales când se realizează între societăţi din grup, şi/sau când conducerea acestora este realizată de aceeaşi persoană). Sume impresionante de bani tranzitează conturile societăţilor mai sus menţionate, iar circuitele descrise nu sugerează o activitate comercială rezonabilă, specifică unei pieţe, ci doar circuite ,,suveică” care – aparent – nu par a indica vreo activitate economică.

Modul de derulare a acestor tranzacţii – aşa cum relevă organismul menţionat – pare a fi mai degrabă rezultatul unui algoritm creat artificial (soft) după care sumele tranzitează, aparent haotic conturile societăţilor. Este posibil ca prin desfăşurarea acestui ,,hăţiş” de tranzacţii, cei implicaţi să fi urmărit, de fapt, pierderea urmei cel puţin a unei părţi din sumele provenite de la bugetul de stat.

De menţionat că din grupul de firme controlate de către deputatul Ghiţă Sebastian Aurelian face parte şi Asociaţia Basket Club Asesoft, ai cărei membrii fondatori au fost Iacobescu Alexandru şi Chirilă Sorin Adrian. Sediul social declarat este în str. Mihai Bravu nr. 10 din Ploiești, spațiu închiriat de la S.C. ASESOFT INTERNAȚIONAL S.A. Ploiești şi unde funcţionează şi aceasta din urmă.

Aşa cum s-a arătat în cele ce preced, imobilul din Ploieşti, Aleea Orizont a fost obţinut în mod gratuit de către primarul din acea perioadă al municipiului – Bădescu Iulian, de la cel care coordonează în fapt grupul de firme Asesoft – deputatul Ghiţă Sebastian Aurelian, în schimbul acordării către Asociaţia Basket Club Asesoft a unei finanţări nerambursabile suplimentare de la bugetul local, în cadrul unei selecţii de proiecte privind programele de utilitate publică ,,Promovarea sportului de performanţă” organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti).

Finanțarea ASESOFT BASKET

Finanţare ASESOFT BASKET cu sumă de 1.500.000 lei (apropiată de valoarea imobilului – 1.041.600 lei) a fost acordată de primarul Iulian Bădescu cu încălcarea dispoziţiilor legale. Finațarea ASESOFT a urmat o schemă complexă, tehnică,  pentru a masca deturnarea banilor publică. Pentru a simula competiție pe proiecte s-au introdus inclusiv instituții sportive care pot fi finațate DOAR de la bugetul Ministerului Educației.

 

Cele mai citite

Neymar, aproape de plecarea de la Al Hilal! Clubul saudit ar vrea să îl aducă pe Cristiano Ronaldo

Neymar, recent revenit după o accidentare gravă, ar putea fi pus pe lista de transferuri de către Al Hilal, iar saudiții ar încerca să-l...

Republicanii câștigă controlul în Senatul SUA

Nici unul dintre partide nu părea să aibă un avantaj clar în lupta pentru Camera Reprezentanților, pe care republicanii o controlează acum cu o...

Cele mai performante firme din sectorul 2, premiate de CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei sectorului 2, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul...
Ultima oră
Pe aceeași temă