18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDolj: Bercea Mondial susţine că nu este vinovat, fiind "arestat politic"

Dolj: Bercea Mondial susţine că nu este vinovat, fiind „arestat politic”

Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, a declarat, miercuri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care judecă recursul la decizia Tribunalului Olt de menţinere a măsurii arestării preventive, că nu este vinovat, considerându-se ”arestat politic”, relatează Agerpres.

„Vreau să spun şi eu ceva, mai ales că este presa în sală: dacă victima a declarat în faţa judecătorului şi în faţa presei că nu l-am tăiat eu, atunci eu de ce sunt arestat? Vă spun eu: politic. Sunt unii care au făcut evaziune şi alte fapte grave şi sunt cercetaţi în libertate, iar eu, care nu am antecedente, de ce să nu fiu cercetat în libertate, pentru că sunt cumătru cu Băsescu? Ştiu că nu-mi admiteţi cererea, dar vreau să mă credeţi că nu sunt vinovat. Ştiu că nu o să mă puneţi în libertate, pentru că probabil nu vrea procurorul sau că vin alegerile”, a spus Bercea Mondial.

La rândul său, avocatul acestuia, Mariana Ştefan, a declarat presei că în momentul în care judecătorii nu îl vor mai judeca pe Bercea Mondial, ci pe justiţiabilul Anghel Sandu, atunci el va fi pus în libertate, pentru că nu există nicio probă în dosar care să-l incrimineze.

Întrebată cum comentează afirmaţiile lui Bercea Mondial că este arestat politic, Mariana Ştefan a spus că atâta vreme cât nu există o probă în dosar care să îl incrimeze, pot exista speculaţii.

„Dumneavoastră ce credeţi? Eu fac apărare nu mă pronunţ asupra unor aspecte politice. Atâta vreme cât nu există o probă în dosar care să îl incrimeze, pot exista speculaţii. Anghel Sandu a spus că hotărârea judecătorească de menţinere a stării de arest nu este motivată în niciun mod şi se pot da interpretări. Şi atunci care ar putea fi interpretările? Era mai mult o întrebare retorică, nu era o afirmaţie”, a spus Mariana Ştefan.

În opinia acesteia, ”toată lumea îl priveşte pe Bercea Mondial ca pe o paria, ca pe omul care a încercat să se înrudească cu familii cu notorietate, cu trecere în societatea civilă”.

Magistraţii Tribunalului Olt au decis pe 20 octombrie să prelungească măsura arestării preventive pentru Bercea Mondial şi au respins solicitarea avocaţilor lui Bercea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

Sandu Anghel a fost arestat pe 20 februarie într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes.

Bercea Mondial a cerut, în repetate rânduri, să fie eliberat sub control judiciar, dar prima dată când magistraţii au considerat că poate fi cercetat în libertate a fost la finele lunii august, când Tribunalul Olt a dat o sentinţă de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea. Sandu Anghel a rămas în arest pentru că procurorii au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, iar demersul lor a fost admis de instanţa craioveană.

Şi la termenul de judecată din septembrie magistraţii Tribunalului Olt au hotărât că Bercea Mondial poate fi cercetat în libertate, dar încă o dată Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de procurori şi a rămas în arest.

El mai este cercetat, în prezent, în alte şase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetaţi de poliţiştii din judeţul Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale.

Cele mai citite

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă