Judecătorii Curţii de Apel Craiova au votat, în cadrul Adunării generale care a avut loc luni, pentru revocarea judecătoarei Alina Ghica din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Agerpres.
Convocarea pentru adunarea generala de revocare a Alinei Ghica la CA Craiova a fost coordonata de actualul presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, Dan Spanu, au declarat Romaniei Libere magistrati de la acesta instanta.
Dan Spanu este unealta ministrului Justitiei Mona Pivniceru, care a fost presedinte AMR inainte de a deveni ministru. De asemenea, si Dan Spanu a mai fost presedinte AMR, succesorul Monei Pivniceru. In plus, Spanu este apropiaz si de Viorica Costiniu, prietena Mobei Pivniceru si presedinte de onoare la aceeasi asociatie, al carei sot este fost judecator, sef de sectie la Inalta Curte, condamnat de prima instanta pentru coruptie in dosarul fostului senator PSD, Catalin Voicu.
Subordonarea Justitiei, incepand cu eliminarea incomozilor din CSM – Alina Ghica, Oana Haineala (aleasa deja nou presedinte CSM) si Cristi Danilet -, ii poate scapa de condamnarea finala atat pe Voicu si Costiniu, cat si pe multi politicieni cu dosare penale intre care Dan Voiculescu, Relu Fenechiu, Liviu Dragnea, Marian Oprisan, Radu Mazare, Constantin Nicolescu etc.
Daca totusi Voicu si Costiniu vor fi condamnati- eliminarea din CSM este o procedura care dureaza cel putin doua luni, iar condamnarea finala este asteptata in cateva zile -, cei doi pot face contestatie in anulare si multe alte proceduri, care le pot sterge pacatele.
Si Voiculescu pare ca astepata subordonarea CSM, ceea ce echivaleaza cu anihilarea independentei Jutitiei. Voiculescu NU si-a depus inca juramantul de senator probabil pentru ca dosarul sau penal – ICA, prejudicii aduse statului de peste 60 de milioane euro- su nu ajunga din nou la Inalta Curte, unde a mai fost anul trecut si urma faza pronuntarii instantei. Insa, chiar inainte de pronuntarea de anul trecut, Voiculescu si+a dat demisia din Senat, asa ca dosarul sau a ajuns la Tribunalul Bucuresti. Acum, dupa ce a fost din nou ales senator, Tribunalul a trimis din nou dosarul la Inalta Curte pentru ca alegerea sa a fost confirmata de Biroul Electoral Central si publicata in Monitorul Oficial. Insa, Inalta Curte nu se poate pronunta pana cand Voiculescu nu-si depune juramantul de senator.
Citeşte şi Mizele războiului pentru preluarea controlului asupra CSM
GAVRIS si-a dat demisia din functia de presedinte AMR pentru a NU fi obligat sa coordoneze revocarile din CSM a membrilor Ghica, Haineala, Danilet ?
Reamintim ca fostul presedinte AMR, MARCEL GAVRIS si-a dat DEMISIA din functia de presedinte AMR pentru ca NU a vrut sa execute ordinele de revocare a Alinei Ghica, date de V. Costiniu si de ministrul Justitie, Mona Pivniceru (care a fost si ea presedinre AMR, calitate in care i-a aparat pe Florin Costiniu si Adrian Nastase).
Pe demisie, Marcel Gavris a scris ca o face din „motive personale”. Gavris nu a raspuns apelurilor Romaniei Libere.
Judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, a declarat, marţi, că la Adunarea generală au fost prezenţi 83 din totalul de 88 de judecători ai instanţei şi 75 dintre cei prezenţi au votat pentru revocarea Alinei Ghica, şase au votat împotriva revocării, iar două voturi au fost nule.
Potrivit lui Aurel Ilie, decizia Curţii de Apel Craiova a fost trimisă spre înştiinţare Curţii de Apel Cluj, care a iniţiat procedura de revocare din CSM a Alinei Ghica, dar care, intr-o sedinta ulterioara, i-a revocat si pe apropiatii Monei Pivniceru, Horatiu Dumbrava si Alexandru Serban.
Curtea de Apel Craiova este obligata sa faca publice si hotararile luate cu privire la celelalte doua revocari ale Curtii de Apel Cluj, respectiv a lui Horatiu Dumbrava si Alexandru Serban. Precizam ca instanta Curtii de Apel Craiova NU a votat-o pe Ghica, in 2010, pentru a accede in CSM.