15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialDoina Melinte, ca si secretar de stat al MTS in locul lui...

Doina Melinte, ca si secretar de stat al MTS in locul lui Bellu

Postul de secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, ramas vacant dupa plecarea lui  Octavian Bellu, va fi ocupat mai mult ca sigur de Doina Melinte, directorul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Bacau.

Ministrul TS, Sorina Placinta, a declarat  ca a ales-o pe Melinte pentru a-l inlocui pe Bellu la propunerea reprezentantilor federatiilor sportive si din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. "Am rugat federatiile, plus pe domnul Morariu (n.r. – presedintele COSR), sa vina sa ma sfatuiasca cine ar fi potrivit ca secretar de stat. In minister, in organigrama exista doi secretari de stat. Unul apartine PSD, fiind domnul Bobeanu. Celalalt secretar de stat ne apartine (n.r. – PDL), dar noi nu ne dorim sa-l politizam", a spus Placinta incercand sa ascunda faptul ca Doina Melinte este, de fapt, de orientare PDL.

Doina Melinte a acceptat ieri propunerea demnitarului, desi este constienta de dificultatea misiunii pe care o va avea, si va veni in cursul zilei de astazi la MTS pentru a avea o discutie oficiala cu ministrul TS. "Da, am acceptat propunerea doamnei ministru. stiu ca va fi foarte greu dar toata viata am fost o luptatoare si intotdeauna am dorit sa construiesc ceva pentru sport. stiu de asemenea ca multa lume nu a dorit sa se inhame la o asa munca (n.r. – Placinta mai contactase o serie de personalitati sportive pentru postul de secretar de stat, printre care Mariana Bitang si Elena Francu, dar acestea au refuzat), dar ce s-ar intampla daca nimeni nu si-ar lua asemenea raspundere doar pentru ca este foarte greu? Personal ma simt mandra si sunt fericita ca voi fi prima fosta mare sportiva care va ocupa functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului", a spus optimista Doina Melinte, care de 16 ani conduce sportul din Judetul Bacau.

Ea a afirmat ca, dupa ce va prelua functia de secretar de stat, va avea printre prioritatile sale consolidarea sportului de masa si rezolvarea problemelor legate de scaderea numarului de sportivi si de baze sportive. "Exista multe probleme in sport, nu doar una sau doua. Iar primele pe care va trebui sa ne concentram, din punctul meu de vedere, se leaga de scaderea numarului sportivilor, desfiintarea a numeroase baze sportive, profesionismul celor care predau educatie fizica, dar si numarul scazut al acestora, precum si de reinfiintarea competitiilor scolare si consolidarea sportului de masa", a adaugat fosta campioana olimpica.

» Ca sportiva, Doina Melinte a castigat o medalie de aur in proba de 800 metri
si una de argint in proba de 1.500 de metri la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984. In palmaresul ei mai figureaza trei titluri de campioana europeana la 1.500 de metri, in sala, o medalie de argint la Campionatele Mondiale de atletism in sala si o medalie de bronz la CM in aer liber, ambele cucerite tot in proba de 1.500 de metri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă