16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialDoi romani, favoriti la medaliile mondiale, boxeaza in weekend

Doi romani, favoriti la medaliile mondiale, boxeaza in weekend

Editia a 15-a a Campionatelor Mondiale de box amator, care se desfasoara in aceste zile la Milano  si are programate peste 600 de partide intre sportivii din cele 143 de tari participante, se afla azi in pauza competitionala, dupa trei zile de intreceri.

Sportivii romani prezenti la intrecerile din Italia au avut o comportare buna in primele zile, alimentand sperantele oficialilor nostri de a razbuna insuccesul Romaniei la precedenta editie a CM, de unde au revenit in tara fara vreo medalie. Dupa calificarea in turul al doilea a pugilistilor Traian Lupu (categoria 64 kg) si Razvan Cojanu (± 91 kg), in ziua a treia a Mondialelor au trecut de primul tur si Ronald Gavril (75 kg), si Gabriel Podasca (60 kg). Ronald Gavril l-a invins prin KO, dupa doua reprize, pe Manqoosh Nasimi din Afghanistan, in timp ce Gabriel Podasca a trecut de bosniacul Ismet Zerici la puncte, scor 10-6. Podasca va boxa astazi, in runda a doua, impotriva georgianului Koba Pkhakadze.

Tot astazi, Traian Lupu va boxa in turul secund cu mongolezul Munkh Uranchimeg, dupa ce a trecut la puncte de irlandezul Philip Sutcliff. Spre Traian Lupu, de la clubul sportiv municipal din Iasi, unde antreneaza si vicepresedintele Vasile Citea, se indreapta multe dintre sperantele tehnicienilor nostri la un loc pe podium. Lupu are experienta precedentelor intreceri mondiale, unde insa nu a trecut runda secunda.
Un alt favorit la medalii al antrenorilor Grigore Bondavali si Dorel Simion este Razvan Andreiana, care boxeaza in limitele categoriei 54 kg, medaliat cu argint la campionatele de tineret de anul trecut din Mexic. Andreiana va intra in lupta maine direct in runda secunda impotriva kenyanului Thomas Kasina.
Duminica va debuta la CM de la Milano si ultimul roman din delegatia noastra. Constantin Bejenaru (81 kg) se va infrunta, direct in al doilea tur cu Onder Ozgul, din Turcia.

» Supergreul Razvan Cojanu, care a trecut de togolezul Agbonso Ayaouri dupa ce adversarul sau a fost descalificat, va evolua luni in turul al doilea impotriva ucraineanului Roman Kapitonenko. Cojanu se numara printre cei mai bine cotati pugilisti ai nostri, valoarea sa fiind luata in calcul cand conducerea federatiei de specialitate a stabilit obiectivul de una–doua medalii la CM de la Milano.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă