26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialDoi patroni de magazine cu etnobotanice au fost arestaţi

Doi patroni de magazine cu etnobotanice au fost arestaţi

Doi bucureşteni care deţin magazine în care se comercializează etnobotanice, în Bucureşti şi Ploieşti, au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri  de risc şi mare risc, în urma unei anchete efectuate de DIICOT Ploieşti, informează Mediafax.

Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe numele lui Alexandru Popescu (28 ani) şi Aurelian Sorin Neculache (22 ani), a declarat şeful Direcţiei Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorul Ionuţ Botnaru.

Cei doi patroni au fost arestaţi pentru că, deşi activitatea din magazinele lor fusese suspendată  temporar de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului şi Garda Financiară, ei au continuat să vândă produse etnobotanice.

Anchetatorii au stabilit că oamenii de afaceri făceau, zilnic, un profit cuprins între 1.500 şi 4.000 de lei. În urma mai multor percheziţii desfăşurate joi dimineaţă, anchetatorii au ridicat de la domiciliul unuia dintre cei doi peste 200 de plicuri cu substanţe etnobotanice care fuseseră retrase dintr-un magazin din Ploieşti, a cărui activitate a fost anterior suspendată.

Cei doi au cumpărat magazinele de etnobotanice de la B.G.B, considerat unul dintre cei mai importanţi traficanţi de etnobotanice din România, care, în vara anului trecut, a fost arestat de DIICOT Ploieşti şi trimis în judecată pentru trafic de droguri. Dosarul în care Boşcodeală a fost judecat s-a soluționat cu o condamnare. Ulterior i-a fost admisă și reabilitarea lui George Bogdan Boscodeala in dosarul nr. 350/121/2019, prin sentinta penala nr. 232/2019. “Scopul acestei instituții juridice este tocmai oferirea unui sprijin subsemnatului pentru a se reintegra în societate, deziderat pe care îl are, în acest moment, George Bogdan Boscodeala.” A transmis acesta prin avocații Grecu & Asociații, redacției RL, la data de 11 mai 2022.

Citește și „Dreptul de a fi uitat” nu se aplică presei: Presa, trimisă la colț cu GDPR-ul în mână

Cele mai citite

Postecoglou nu e supărat pe Drăgușin după eliminare!

Antrenorul lui Tottenham nu este supărat pe internaționalul român, după eliminarea rapidă. Radu Drăgușin, internaționalul român în vârstă de 22 de ani, a avut un...

Florin Tănase, surprins de rezultatul cu RFS: „Nu mă așteptam la un scor așa mare, dar e meritat”

FCSB a obținut o victorie clară cu 4-1 în fața letonilor de la RFS, în primul meci din faza grupelor Europa League, o performanță...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...
Ultima oră
Pe aceeași temă