15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDoi lucrători ai MAI şi doi angajaţi ai RAR, arestaţi preventiv în...

Doi lucrători ai MAI şi doi angajaţi ai RAR, arestaţi preventiv în dosarul înmatriculărilor maşinilor de lux

Doi lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi doi angajaţi din cadrul Registrului Auto Român se află printre cele 20 de persoane arestate preventiv în dosarul înmatriculărilor maşinilor de lux, prin decizia Tribunalului Bucureşti, informează Agerpres.

Hotărârea judecătorilor Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, cele 20 de persoane sunt acuzate de săvârşirea mai multor infracţiuni, precum înşelăciune, luare de mită şi fals.

Pe numele a două dintre cele 20 de persoane s-au emis mandate de arestare în lipsă. În acelaşi dosar au fost reţinute alte două persoane, care urmează să fie prezentate, vineri, instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2011, inculpaţii au introdus în mod fraudulos pe teritoriul României 15 autoturisme (marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Opel, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi şi Dacia) sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenţia de a fi restituite. Scopul învinuiţilor era ca, în final, autoturismele să fie vândute unor cumpărători de bună credinţă în vederea realizării în acest mod a unor foloase materiale injuste.

Prejudiciul cauzat de învinuiţi prin activitatea infracţională desfăşurată în cauză (15 autoturisme) depăşeşte până la acest moment suma de 200.000 de euro.

„Cercetările au fost desfăşurate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul tehnic al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, al Jandarmeriei Române şi al specialiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Serviciului Român de Informaţii”, se arată în comunicatul DGA.

Potrivit sursei citate, la instrumentarea dosarului, Direcţia Generală Anticorupţie a beneficiat de sprijinul U.S. Secret Service pentru identificarea modului de finanţare a activităţii infracţionale derulate de membrii reţelei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă