13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialDoi inspectori de la Directia Finantelor Publice Arges, trimisi in judecata pentru...

Doi inspectori de la Directia Finantelor Publice Arges, trimisi in judecata pentru luare de mita

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inspectori de la Directia Generala a Finantelor Publice Arges, pentru luare de mita si fals intelectual, precum si a unei contabile, pentru rafic de influenta si complicitate la luare de mita in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului, in cursul lunii noiembrie 2012, inculpata Romanescu Doiniţa, în calitate de administrator la SC ROM EXCONT RD SRL, societate comercială care se ocupa cu efectuarea contabilităţii unei alte societăţi comerciale, a pretins în mod injust de la reprezentantul acestei firme (denunţător în cauză), suma de 10.000 lei.

Banii au fost pretinşi pentru a-i da cu titlu de mită inculpatelor Fianu Iverica şi Mălureanu Alina Andreea, care, în calitate de inspectori în cadrul D.G.F.P. Argeş efectuau un control de specialitate la firma denunţătorului, şi pentru a interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere din cadrul D.G.F.P. Argeş pentru a o determina să avizeze favorabil raportul de control întocmit de Fianu Iverica şi Mălureanu Alina Andreea.

După primirea sumei totale de 10.000 lei de la denunţător, inculpata Romanescu Doiniţa a dat 5.000 lei inculpatelor Fianu Iverica (3.000 lei) şi Mălureanu Alina Andreea (2.000 lei) cu titlu de mită, pentru ca acestea să întocmească un raport de inspecţie fiscală favorabil firmei denunţătorului. Cu privire la diferenţa de 5.000 lei primită, inculpata Romanescu Doiniţa a susţinut că a remis-o persoanei din conducerea D.G.F.P. Argeş pentru a o determina să avizeze raportul menţionat mai sus.

Ca urmare, la data de 23 noiembrie 2012, Fianu Iverica şi Mălureanu Alina Andreea au întocmit un astfel de raport cu date nereale, fără să ia în consideraţie neregulile constatate cu ocazia controlului.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând celor trei inculpate.

La data de 29 noiembrie 2012, Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă a inculpatelor Romanescu Doiniţa, Fianu Iverica şi Mălureanu Alina Andreea pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie şi cu ofiţeri din cadrul structurilor locale, specializate în culegerea de informaţii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă