12.8 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDoi fotografi romรขni, รฎn finala unei competiลฃii internaลฃionale de profil

Doi fotografi romรขni, รฎn finala unei competiลฃii internaลฃionale de profil

Fotografii români Cosmin Bumbuลฃ ลŸi Daniel Necula se numฤƒrฤƒ printre finaliลŸtii concursului Sony World Photography Awards 2015, una dintre cele mai mari competiลฃii de fotografie din lume.

Cosmin Bumbuลฃ a fost ales printre finaliลŸtii categoriei pentru profesioniลŸti, cu seria „Camera Intimฤƒ”, care cuprinde imagini copleลŸitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România, iar Daniel Necula s-a remarcat în categoria "Open", cu o fotografie alb-negru îndrฤƒzneaลฃฤƒ, cu o femeie pe o bicicletฤƒ, intitulatฤƒ „Wrong Way”.

Fotografii înscriลŸi în categoria "Open" au fost jurizaลฃi pe baza unei singure fotografii, în timp ce competitorii din categoria destinatฤƒ profesioniลŸtilor au concurat cu un portofoliu de imagini.

Ediลฃia de anul acesta a adunat cel mai mare numฤƒr de concurenลฃi din istoria de opt ani a prestigiosului eveniment. FinaliลŸtii au fost aleลŸi dintr-un numฤƒr record de 173.444 de înscriลŸi proveniลฃi din 171 de ลฃฤƒri, o creลŸtere de 24% în comparaลฃie cu ediลฃia de anul trecut.

Premiile competiลฃiei constau în sume de bani ลŸi în echipamente de fotografie digitalฤƒ Sony. Cei 10 câลŸtigฤƒtori din categoria "Open" vor fi anunลฃaลฃi pe 31 martie, iar cei 13 câลŸtigฤƒtori din categoria dedicatฤƒ profesioniลŸtilor vor fi anunลฃaลฃi pe 23 aprilie, la o festivitate de premiere care va avea loc la Londra. La ceremonie, va fi decernat ลŸi premiul L'Iris d'Or pentru cel mai bun fotograf profesionist al anului, care, pe lângฤƒ titlu, va câลŸtiga ลŸi premiul cel mare de 25.000 de dolari. Alฤƒturi de el vor fi anunลฃaลฃi ลŸi câลŸtigฤƒtorii categoriei destinate profesioniลŸtilor, a categoriei pentru tineri ลŸi studenลฃi, respectiv câลŸtigฤƒtorul titlului de fotograful anului din categoria "Open", care va fi rฤƒsplฤƒtit cu 5.000 de dolari.

Fotografiile realizate de cei doi finaliลŸti români vor fi prezentate în expoziลฃia 2015 Sony World Photography Awards, gฤƒzduitฤƒ de Somerset House din Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai.

Concursul Sony World Photography Awards premiazฤƒ cei mai buni fotografi contemporani ai anului trecut. Fiind adresat tuturor pasionaลฃilor de fotografie, competiลฃia include cinci categorii diferite: una adresatฤƒ profesioniลŸtilor ("Professional"), una deschisฤƒ tuturor pasionaลฃilor de fotografie ("Open"), una pentru tineret ("Youth"), una pentru studenลฃi ("Students") ลŸi una pentru fotografiile realizate cu telefonul mobil ("Mobile Phone"). Mai multe informaลฃii despre eveniment se gฤƒsesc pe site-ul www.worldphoto.org.

Cele mai citite

Armata romรขnฤƒ se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vรขnzarea de sisteme radar de supraveghere aerianฤƒ Sentinel pentru Romรขnia, a anunลฃat, luni, Ambasada Statelor Unite la...

Hezbollah a lansat un atac cu rachete cฤƒtre baza serviciului de informaลฃii militare israeliene, Glilot, lรขngฤƒ Tel Aviv

Gruparea libanezฤƒ Hezbollah a anunลฃat luni cฤƒ a lansat o salvฤƒ de rachete cฤƒtre principala bazฤƒ a serviciului de informaลฃii militare israeliene, Glilot, lรขngฤƒ...

Armata romรขnฤƒ se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vรขnzarea de sisteme radar de supraveghere aerianฤƒ Sentinel pentru Romรขnia, a anunลฃat, luni, Ambasada Statelor Unite la...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ