26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDoi câini care îl păzeau pe prinţul William în armată au fost...

Doi câini care îl păzeau pe prinţul William în armată au fost eutanasiaţi

Doi câini ciobăneşti care îl păzeau pe prinţul William la baza militară din Anglesey au fost eutanasiaţi la câteva zile după ce Ducele de Cambridge a părăsit armata, transmite BBC.

Evenimentul a fost făcut public în decursul săptămânii trecute de către jurnaliştii de la ”The Sun”, iar ministrul britanic al Apărării a susţinut că eutanasierea celor doi câini ciobăneşti a fost ultima opţiune care putea fi luată, întrucât adoptarea lor era ”imposibilă”.

”Din nefericire, în acest caz, câinii nu erau potriviţi pentru adoptare sau pentru alte activităţi similare şi, pentru binele animalelor, a fost nevoie să îi eutanasiem”, a declarat ministrul.

Ministrul a mai declarat că ciobănescul belgian era bătrân, iar ciobănescul german avea ”probleme de comportament”.

De asemenea, purătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a spus că eutanasierea celor doi câini a fost o simplă coincidenţă şi nu a avut legătură cu plecarea prinţului William de la baza militară.

Ducele de Cambridge a început pregătirea militară la baza din Anglesey în ianuarie 2009 şi a absolvit ca pilot de căutare şi salvare în septembrie 2010. William a anunţat că renunţă la armată pentru a se ocupa de îndatoririle regale şi activităţile de caritate.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...
Ultima oră
Pe aceeași temă