14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialDNA verifica acuzatiile "cetateanului" Paszkany

DNA verifica acuzatiile „cetateanului” Paszkany

» DNA Bucuresti a cerut CJ Cluj copii dupa actele referitoare la licitatia castigata de Iulius Mall

» Acum cateva luni, Traian Basescu prezenta memoriul unui "cetatean clujean", care
s-a dovedit a fi Arpad Paszkany, care acuza trucarea licitatiei

Sectia de Combaterea Coruptiei din cadrul DNA a solicitat in regim de urgenta o serie de acte privind licitatia din 2005 prin care Consiliul Judetean (CJ) Cluj a atribuit contractul de asociere pentru construirea unui mall in parcul Est omului de afaceri iesean Iulian Dascalu. La aceeasi licitatie a participat si firma Southeast Euromentor, din care omul de afaceri clujean Arpad Paszkany detine un numat de procente si care a pierdut. Contactat de redactorul Romaniei libere inca de miercuri, purtatorul de cuvant al DNA nu a reusit sa afle amanunte despre cererile inaintate CJ Cluj pana ieri la inchiderea editiei.
"Am primit solicitarea de la DNA Bucuresti miercuri, ieri am si raspuns, dar nu mi se pare normala aceasta cercetare. Mi s-au cerut copii la nota de fundamentare, anunturile licitatiei in presa, formele de achizitie ale acestora, dar si procesele verbale ale comisiilor", a declarat ieri presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, pentru Romania libera. Nicoara a mentionat ca cererea este semnata de procurorul Lucian Patici.
"Atunci cand presedintele Traian Basescu a intervenit si a prezentat memoriul lui Paszkany care spune ca licitatia e trucata, am anuntat ca vor fi interventii de natura politica. Iata ca, desi au trecut cateva luni, afirmatiile mele se adeveresc. Nu inteleg, acelasi lucru m-au intrebat si cei de la DIICOT Cluj. Eu imi tin blocat CJ-ul care face copii xerox, nu este in regula", a spus Nicoara.
Contactat de Romania libera, procurorul DIICOT Cluj, Mircea Hrudei a declarat ca, in opinia sa, cele doua anchete nu se suprapun. "Pe mine nu m-a interesat foarte mult acordarea licitatiei, eu am cercetat altceva in privinta acelei atribuiri", a explicat Hrudei.

Dusmani cu patalama

La izbucnirea scandalului "Gazeta", Paszkany, cercetat intr-o cauza disjunsa din dosar, a trimis de la Viena un memoriu in care il acuza pe liderul CJ Cluj de trucarea licitatiei pentru construirea unui mall in favoarea omului de afaceri Iulian Dascalu. Memoriul lui Paszkany a ajuns in cateva zile in mainile presedintelui Traian Basescu, care l-a prezentat ca fiind "memoriul unui cetatean clujean" si l-a trimis procurorului general, Laura Codruta Kovesi, spre solutionare. Paszkany este cercetat penal pentru instigare la santaj in dosarul "Gazeta".

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă