22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDmitri Rogozin: Rusia este pregătită să discute public despre apărarea antirachetă în...

Dmitri Rogozin: Rusia este pregătită să discute public despre apărarea antirachetă în Europa

Rusia este pregătită să discute public despre apărarea antirachetă în Europa, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, citat de Itar-Tass, preluat de Mediafax.

“Este absolut evident că scutul antirachetă plănuit pentru continent nu este altceva decât o parte a sistemului militar al Statelor Unite, pe care ei vor să îl construiască în Europa folosind bani europeni”, a declarat luni Rogozin, la Institutul Norvegian pentru Afaceri Internaţionale.

Apărarea antirachetă este ca un şarpe al cărui venin este bun numai în cantităţi mici. Europenii ar trebui să înţeleagă cum privim faptul că unităţi militare, îndreptate evident împotriva unei ameninţări din sud, sunt amplasate la graniţa noastră nord-vestică şi că, la un moment dat, Rusia va trebui să răspundă pentru a-şi proteja cetăţenii”, a precizat el.

Rusia dă dovadă de flexibilitate privind sistemul antirachetă creat de NATO în Europa, dar vrea garanţii că acesta nu va fi îndreptat împotriva Moscovei, a afirmat anterior Rogozin.

“Nu putem înţelege ce vrea NATO de la noi. Noi sunem o ţară foarte flexibilă, cu o diplomaţie flexibilă şi putem răspunde la schimbările din lume foarte sensibil şi atent”, a precizat el.

Reprezentantul rus a subliniat că ţara sa are suficiente capacităţi pentru a răspunde la amplasarea sistemului antirachetă al NATO aproape de graniţa sa.

Întrebat care sunt acelea, el a răspuns însă că este prea devreme pentru a vorbi despre acest lucru şi speră că NATO va satisface cererea Rusiei de a-i furniza garanţiile necesare.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă