17.8 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDistractii periculoase la mare

Distractii periculoase la mare

In vacante, mai ales cele la mare, plimbarile cu un inel de cauciuc gonflabil sau parapanta deasupra marii sunt distractii preferate de multi, insa o calatorie cu un operator neinstruit se poate transforma intr-un adevarat cosmar, terminandu-se cu accidente sau chiar victime umane.

Cand plecati pe mare, trebuie tinut cont de faptul ca fiecare activitate are riscurile ei. Plimbarile cu gonflabile remorcate includ "bananele" pe care pasagerii stau calare pe gonflabila si "inelele" – inele mari in forma de gogoasa, de care te agati in timp ce esti remorcat de o barca cu putere. Plimbarile pot fi foarte placute, dar multor conducatori de barci le place sa invarta gonflabilele intr-o curba ascutita, care inevitabil te arunca, deci vestele de salvare si echipamentele pentru cap sunt esentiale. "Accidentele au loc din cauza condusului slab al barcii, cand pasagerii sunt aruncati unii peste altii. Au fost intamplari cand pasagerii au cazut si nu au fost recuperati decat dupa ceva timp", ne-au explicat reprezentantii Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC) Romania.
La parapanta accidentele au loc din cauza harnasamentului care nu este asamblat corespunzator, problemelor cu viteza parasutelor si mersului pe vant puternic. Chiar daca sunteti lansat de pe plaja, de pe un ponton sau o barca cu scripete, un bun echipament este necesar, deoarece cele vechi si uzate pot cauza un accident fatal. Tehnicile de lansare si aterizare sunt esentiale pentru a evita accidentarile pasagerilor, deci urmariti operatorii in actiune intai si evitati operatorii care sunt mai brutali tragand dupa ei pasagerii sau facandu-i sa fuga inainte sa fie aeropurtati. La lansarea de pe plaja este nevoie de doi asistenti instruiti, de un sofer si de un selectioner in barca.
Ski-jeturile, cunoscute si sub numele de "ambarcatiuni personale" sau PWC-uri, pot lasa in urma lor morti sau accidente. Cele mai multe accidente au loc in urma coliziunii cu alte PWC-uri sau ambarcatiuni.

lipsuri
» Fara legislatie europeana

Din pacate, nu exista nici o legislatie europeana cu privire la managementul si actiunile cuvenite unei plaje cu sporturi de apa sau folosirea privata a echipamentelor sau ambarcatiunilor.

» Ciocniri fatale

Acest lucru a fost scos in evidenta anul trecut in urma unei ciocniri fatale in Cipru in care au fost implicate doua ski-jeturi. Adolescentul inchiriase un ski-jet de la un operator autorizat, care nu l-a informat despre reguli, nu s-a interesat de varsta acestuia sau daca avea permis de conducere si nici nu i-a cerut sa completeze formularul de inregistrare sau un act de identitate.

» Schi nautic

La schi nautic sunt necesare cateva lectii particulare. Chiar daca stiti ce faceti, soferul nu poate conduce si nu se poate uita dupa schior in acelasi timp, deci trebuie sa fie un supraveghetor mereu in barca.
» Surfing

La surfing, observatorii de pe plaja, o echipa de salvare si o foarte buna comunicare intre personal de preferat prin radio sunt esentiale pentru a ajuta pe oricine are nevoie.

Cele mai citite

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit cu medicul Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ, renumitul medic, รฎntr-o ceremonie elegantฤƒ desfฤƒศ™uratฤƒ la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ