16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialDispută între Niţu şi membri ai CSM pe tema programului de lucru:...

Dispută între Niţu şi membri ai CSM pe tema programului de lucru: Mă jigniţi. E puerilă întrebarea

Procurorul Tiberiu Niţu, candidat la funcţia de procuror general al României, a declarat, joi, că are capacitate de efort, după ce a răspuns unei întrebări în acest sens pusă de vicepreşedinta CSM, Oana Schmidt Hăineală, pe care a întrebat-o apoi dacă încearcă să-l jignească, potrivit Mediafax.

Schmidt Hăineală i-a spus lui Niţu că preluarea conducerii Ministerului Public implică un sacrificiu personal, acesta replicându-i: „Orice procuror în ţara asta se sacrifică”.

Anterior audierii lui Tiberiu Niţu, membrii CSM l-au intervievat pe Ioan Irimie, care, întrebat ce program are, a spus că lucrează şi după ora 16.00, răspuns ce a generat rumoare.

Întrebat de Schmidt Hăineală despre capacitatea de efort, Niţu i-a răspuns vicepreşedintei CSM că are capacitate.

„Am capacitate de efort. Încercaţi să mă jigniţi ?”, a continuat Niţu.

Replica lui Tiberiu Niţu l-a determinat pe Daniel Morar să intervină: „Sunteţi candidat, nu ne daţi lecţii!”.

Morar l-a întrebat ce program de lucru are, iar Niţu a spus că până târziu.

„Nu există un program normal. Cel mai târziu. Mi se pare puerilă această întrebarea”, a conchis Niţu.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a intervenit, spunând că dacă are nedumeriri, ar trebui să i se răspundă.

Oana Schmidt Hăineală îl întrebase anterior pe Tiberiu Niţu – fost prim-adjunct al procurorului general al României, în prezent procuror inspector la CSM – cum vede continuarea anchetelor de corupţie la nivel înalt, aşa cum prevede Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

„Dacă în funcţia de conducător al Ministerului Public, ce conduceţi DNA prin procurorul şef al Direcţiei, aţi putea avea acces la interceptări din dosare, ce aţi face”, l-a întrebat Schmidt Hăineală.

Niţu s-a arătat nedumerit de întrebare, iar vicepreşedinta CSM i-a spus că întelege că are emoţii, dar să se abţină, repetându-i întrebarea „subsidiară”.

„Nu înţeleg întrebarea”, a spus Niţu.

În ceea ce priveşte o eventuală solicitare către şeful DNA de a vedea conţinutul unui dosar, Niţu a spus că nu ar face aşa ceva.

Citeşte şi: LIVE TEXT. CSM discută propunerile pentru funcţiile de procuror general al României şi şef al DNA. Vezi ce promit procurorii numiţi de Pivniceru. Irimie NU cunoaşte statisticile DNA şi confundă Comisia Europeană cu Consiliul European

Cele mai citite

Accident cu trei persoane încarcerate pe un drum din Bihor

Un accident grav s-a produs între un microbuz și un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani pe un drum din județul...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...
Ultima oră
Pe aceeași temă