3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialCe se va întâmpla cu animalele de la Globus. Ce propunere au...

Ce se va întâmpla cu animalele de la Globus. Ce propunere au făcut reprezentanții circului

Directorul interimar al Circului Globus, Bogdan Stanoevici, a declarat că se gândește să mute animalele ce nu vor mai fi folosite în spectacole, în grădini zoologice din Viena sau Praga. De asemenea, el a spus că ele ar putea fi duse și în grădinile zoologice din Ploiești sau Brașov, daca se va cere și dacă vor asigura condițiile minime, potrivit News.ro.

De la 1 martie, Circul Globus nu va mai putea să prezinte spectacole cu animale, conform hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În acest context, directorul interimar al circului a precizat că numărul de persoane va scădea considerabil, dar se gândește să implementeze noi programe pentru copii.

”Eu aveam un proiect deja, înainte de a veni aici, care nu includea animale, dar la care mă gândisem, fiind influenţat după 22 de ani de Franţa de Cirque du Soleil. Evident că proiectul meu nu este să facem ca ei. Nu putem fi ca ei, însă este un punct de reper pe care-l putem folosi. Nimic nu e nou sub soare. Lucrurile bune trebuie continuate”, a declarat Bogdan Stanoevici.

El a mai spus că cei care lucrau cu animale la Circul Globus, nu vor fi dați afară, iar viitoarele spectacole vor avea acrobați sau jongleri.

”Oamenii nu vor fi daţi afară. Nimeni. În prima mea zi aici, am făcut o şedinţă cu toată lumea, cu cei 209 de angajaţi, administrativ, tehnic, artistic, şi le-am expus intenţiile mele. Va exista o adaptare a organigramei cerută de noile condiţii… Vreau să dezvolt cursuri de educaţie muzicală pentru muzica clasică după modelul lui Leonard Bernstein, făcută în principal pentru copii”, spune Bogdan Stanievici.

El mai precizează că va exista o diminuare a spectacolelor, în urma acestor decizii luate, dar este de părere că animalele sălbatice nu-și au locul într-o arenă.

”Fără discuţie că va exista o diminuare la început a spectatorilor, pentru că în mentalul colectiv circul înseamnă animale. E firesc. S-a întâmplat peste tot în lume, se va întâmpla şi la noi. Tradiţia e foarte frumoasă. Noi facem parte din acele ţări care au tradiţie în Circ. În Europa şi în lume există diferite legislaţii privind prezenţa animalelor în arenă. În anumite ţări au fost interzise toate animalele, în altele anumite animale, în particular cele sălbatice. Eu consider că animalul sălbatic nu-şi are locul într-o arenă. Şi plec de la istoria circului, care a început în timpul Imperiului Roman, în care circul însemna o arenă cu gladiatori care se luptau cu animale sălbatice, iar de cele mai multe ori câştigau animalele, rar oamenii”, a amintit Bogdan Stanoevici. 

”Tradiţiile e bine să fie respectate, dar lumea evoluează. În Danemarca există o tradiţie oribilă, care încă se practică, şi pe care din păcate văd că nimeni nu o poate stopa, masacrul delfinilor. Această tradiţie are loc într-o perioadă a anului când delfinii vin foarte aproape de mal. Nu e cazul la noi, animalele de la Globus nu sunt chinuite, e suficient să le vezi. Însă, locul unui animal nu este într-o cuşcă”, a completat el.

 

 

Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Economistul Bogdan Glăvan: România, un stat eșuat, în pragul colapsului financiar

Glăvan atrage atenția că o treime din cheltuielile statului român sunt acoperite din împrumuturi, ceea ce face economia extrem de vulnerabilă România se află pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă