18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDirectori de spitale cu dosare "sterile"

Directori de spitale cu dosare „sterile”

MURES. Viitorii sefi de spitale trebuie sa aiba dosarele „curate”. Si asta, pentru ca una din conditiile de inscriere la concursul pentru ocuparea unei functii de conducere in cadrul unui spital public este aceea de a semna o declaratie pe propria raspundere prin care viitorii sefi mentioneaza daca au facut sau nu parte din structurile vechii Securitati si daca au facut sau nu Politie Politica.
Potrivit sefului Comisiei de Concurs pentru manageri de spitale publice din regiunea Mures, dr. Laurentiu Mihai, toti cei 61 de candidati din aceasta regiune au trecut de proba dosarelor. Mai mult decat atat, printre concurenti se gasesc, alaturi de medici, economisti, juristi si chiar ingineri. In judetul Mures sunt 11 candidati pe noua posturi pentru functia de manager de spital care vor sustine examenele.
Cate doi candidati pe loc s-au inscris la spitalele din Sangeorgiu de Padure si Reghin, iar la unitatile medicale din Miercurea Nirajului si Sarmasu nu s-a aratat nimeni interesat. Vineri va avea loc proba scrisa, iar in zilele urmatoare interviul si prezentarea proiectelor de management.
Comisia de examinare va fi formata dintr-un director general din Ministerul Sanatatii Publice – Laurentiu Mihai, doi reprezentanti MSP si cadre universitare de la catedrele de management general si sanitar, psihologie si sociologie. De asemenea, pentru functia de director al Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Mures s-a inscris un singur candidat, actualul manager, doctorul Lucian Baila.
Probele constau in teste scrise cu subiecte din legislatia sanitara si a managementului sanitar si general. Dupa aceasta etapa, concurentii trebuie sa sustina un proiect financiar prin care sa demonstreze ca sunt buni manageri. Rezultatele finale vor fi afisate pe 29 noiembrie.
Una dintre conditiile de inscriere era efectuarea cursului de manageri organizat in acest an de catre Scoala Nationala de Sanatate Publica. Chiar daca in Mures au absolvit peste 150 de persoane, doar jumatate dintre ele s-au inscris la concurs.

Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă