12.8 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDirector APIA Satu Mare, trimis รฎn judecatฤƒ pentru luare de mitฤƒ

Director APIA Satu Mare, trimis รฎn judecatฤƒ pentru luare de mitฤƒ

Fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a fost trimis în judecatฤƒ de procurorii DNA pentru luare de mitฤƒ.

În perioada 2010 – 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea, în calitate de director al APIA – Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi fermieri, suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei ลŸi bunuri în valoare de 36.000 lei.

În schimbul acestor sume de bani ลŸi bunuri, directorul APIA ลŸi-a încฤƒlcat atribuลฃiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la activitฤƒลฃile agricole ale acestora, fie în sprijin la obลฃinerea cu mai multฤƒ uลŸurinลฃฤƒ a subvenลฃiilor.

Viorel Pintea a fost prins în flagrant la data de 24 noiembrie 2013, când a primit de la unul dintre denunลฃฤƒtori suma de 3.000 euro.

Procurorii DNA au dispus indisponibilizarea ลŸi sechestrarea urmฤƒtoarelor sume de bani din conturile lui Viorel Pintea: 36.000 lei, 9.652 lei ลŸi 600 USD. Acestea sunt la dispoziลฃia DNA – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanลฃa sฤƒ dispunฤƒ asupra acestui sechestru asigurฤƒtor.

În acest dosar, procurorii DNA au colaborat cu ofiลฃerii din cadrul Direcลฃiei Generale Anticorupลฃie (DGA) ลŸi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaลฃii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioลฃilor sฤƒi cฤƒ va continua lupta pรขnฤƒ la atingerea obiectivelor de rฤƒzboi stabilite de guvernul sฤƒu,...

Iulia Scรขntei, judecฤƒtor CCR, opinie separatฤƒ faศ›ฤƒ de ceilalศ›i judecฤƒtori รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

Curtea Constituลฃionalฤƒ nu are atribuลฃia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaลฃiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenลฃiale, toate acestea fiind aspecte de naturฤƒ...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau รฎn portul Odesa

O rachetฤƒ a ruลŸilor a lovit luni o navฤƒ sub pavilion Palau รฎn portul Odesa, ucigรขnd un cetฤƒลฃean ucrainean ลŸi rฤƒnind cinci cetฤƒลฃeni strฤƒini,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ