16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDinamo - Metal Galati, in saisprezecimile Cupei CEV

Dinamo – Metal Galati, in saisprezecimile Cupei CEV

Echipele de volei feminin Dinamo si Metal Galati se vor intalni in saisprezecimile Cupei CEV, mansa-tur fiind programata la Bucuresti, pe 24 sau 25 noiembrie, iar returul – la Galati, o saptamana mai tarziu, conform tragerii la sorti ce a avut loc la Lausanne.

Cele doua formatii romanesti vor fi rivale, desi in aceasta faza a competitiei sunt angrenate 32 de echipe. Campioana Metal Galati si vicecampioana Dinamo Bucuresti vor lupta in dubla mansa eliminatorie pentru calificarea in optimile de finala ale Cupei CEV, programata la 11-13 decembrie (turul) si 18-20 decembrie (returul), urmand a intalni castigatoarea dintre echipele Universidad Burgos (Spania) si Bielsko-Biala (Polonia).
La masculin, conform tragerii la sorti, campioana Tomis Constanta va evolua in saisprezecimi cu formatia finlandeza Perungan Pojat Rovaniemi, avand programat meciul-tur in deplasare, pe 20-21 octombrie, si returul, pe teren propriu, o saptamana mai tarziu, in timp ce vicecampioana Dinamo Bucuresti va intalni echipa ceha Dukla Liberec, prima mansa fiind programata pe teren propriu.
Daca se va califica in optimile de finala, Dinamo va intalni castigatoarea dintre AZS Olsztin (Polonia) si Pepe Jeans Lennik (Belgia), urmand a juca, tot in dubla mansa eliminatorie, pe 11-13 decembrie turul, respectiv 18-20 decembrie returul. Campioana Tomis Constanta ar putea intalni in optimi una dintre echipele Mladost Zagreb (Croatia) sau Hypo Tirol Innsbruck (Austria).
Indicele de tara al Romaniei in competitiile de volei nu permite inscrierea in Liga Campionilor, care va lua startul, in editia 2007-2008, cu 20 de echipe la feminin si 24 la masculin.

PROGRAM
Tot sambata s-au decis si adversarele din Challenge Cup, competitie in care LPS Piatra Neamt (locul 3 in sezonul trecut intern) va evolua direct in turul doi cu formatia Salonit Anhovo Kanal (Slovenia), turul fiind programat pe 20-21 octombrie, in Romania, iar returul – o saptamana mai tarziu, in deplasare. Steaua Bucuresti (locul 4) n-a avut acelasi noroc, urmand a evolua inca din primul tur cu formatia ceha JMP Brno, turul fiind programat in Capitala pe 29-30 septembrie, iar returul – o saptamana mai tarziu, in deplasare.
La feminin, in Challenge Cup, stiinta Bacau (locul 3) va juca direct in turul doi cu formatia cipriota Anorthosis Famagusta, pe 24-25 noiembrie turul (la Bacau) si 1-2 decembrie returul. In aceeasi faza a competitiei, Unic Piatra Neamt (locul 4) va intalni in deplasare formatia croata OK Sibenik.

Cele mai citite

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

Tragedie la Barajul Vidraru: George Țelinoiu, cunoscut sub numele de Țeli, s-a sinucis la vârsta de 34 de ani

George Țelinoiu, un fotograf apreciat și cunoscut sub numele de Țeli, a ales să-și pună capăt vieții la doar 34 de ani, într-un gest...

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...
Ultima oră
Pe aceeași temă