23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDIICOT. Simota ordona, „gorilele“ executau: l-au bătut şi au urinat pe el

DIICOT. Simota ordona, „gorilele“ executau: l-au bătut şi au urinat pe el

Fostul vicepreşedinte PNL Hunedoara, Alin Simota, care a finanţat echipa de fotbal Jiul Petroşani, şi-a plătit bodyguarzii, după ratarea promovării în prima ligă, să bată un oficial de la Gaz Metan Mediaş, acesta fiind lovit într-o pădure unde agresorii au şi urinat pe el, potrivit procurorilor.

În rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată Simota şi alţi 13 inculpaţi, procurorii DIICOT Alba Iulia descriu, printre altele, mai multe episoade anterioare constituirii grupării infracţionale, marcate de violenţe şi ameninţări caracteristice lumii mafiote, multe petrecute în lumea fotbalului.

Unul dintre acestea s-a consumat la începutul verii lui 2004, când Jiul juca pe teren propriu un meci decisiv pentru promovarea în prima ligă, contra Gaz Metan Mediaş. Pentru a-şi asigura victoria în acel meci, Simota şi-a trimis omul de încredere, bodygyuardul Cristian Litera, să negocieze cu un reprezentant al formaţiei din Mediaş. Miza partidei cu Gaz Metan era uriaşă, întrucât orice pas greşit făcut de Jiul ar fi fost speculat de contracandidata CFR Cluj. În ciuda aranjamentului plănuit de Simota, Jiul nu a reuşit să bată Gaz Metan, iar promovarea a fost ratată. În aceste condiţii, Simota a ales să se răzbune pe oficialul echipei din Mediaş care negociase cu Litera.

„(…) l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Mediaş, cu care tratase anterior aranjarea meciului de fotbal, într-o pădure în apropierea municipiului Petroşani, unde l-au bătut, de fapt au început să-l lovească încă din maşină, şi pe drum, urmare a loviturilor primite, bărbatul în cauză şi-a făcut necesităţile fiziologice pe el, de asemenea au urinat pe el pentru a-l umili, apoi l-au abandonat în pădurea respectivă. Pentru această faptă, participanţii au fost plătiţi de Simota Alin”, se arată în rechizitoriu.

Ulterior, Alin Simota a avut bănuieli că fusese „trădat” din interior. Răzbunarea lui a continuat astfel cu unul dintre jucătorii echipei pe care o finanţa, acesta fiind bătut tot de Litera şi de ajutoarele acestuia. De teamă, jucătorul a refuzat iniţial să facă plângere.

Fostul vicepreşedinte PNL Hunedoara, Alin Simota, şi ceilalţi 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată pe 26 septembrie. Primul termen va avea loc în 15 octombrie.

Cele mai citite

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...
Ultima oră
Pe aceeași temă