Detoxifierea organismului este importantă nu doar pentru eliminarea subtanţelor nocive din organism, dar şi pentru modificarea obişnuinţelor alimentare nesănătoase. Specialiştii Chris şi Kara Mohr au dezvăluit, pentru prevention.com, două reguli simple prin care poţi începe un regim alimentar sănătos şi au conceput un exemplu de meniu pe care îl poţi pregăti într-o zi.
Citeşte şi: Dieta de o săptămână: Ce recomandă nutriţionistul să mănânci ca să scapi repede de kilogramele în plus
Consumă în cantitate mare: legume, fructe, fasole, alimente cu conţinut de proteine slabe (somon, piept de pui sau curcan, carne roşie slabă, brânză de vacă ş.a.), alimente care conţin grăsimi bune (ulei de măsline sau canola, nuci, avocado, ouă, carne şi ulei de peşte) şi apă.
Evită să consumi: carbohidraţi fără fibre (pâine albă, biscuiţi, chipsuri, paste, prăjituri, cereale cu mult zahăr), băuturi sau alimente cu cafeină sau îndulcitori artificiali, alcool, băuturi cu multe calorii (băuturi energizante, sucuri de fructe ş.a.) şi adaos de zahăr (zahăr alb sau brun, miere de albine)
Citește și: Dieta vegetariană flexibilă, cu ”noua carne”
După săptămâna de detoxifiere, nu mai trebuie să ţii un regim atât de strict, dar este bine să te concentrezi pe categoriile de alimente recomandate şi să consumi cel mult 1.500 de calorii pe zi.
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea cele cinci meniuri recomandate de specialiştii Chris şi Kara Mohr pentru o zi.