5.6 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăSpecialDieta de detoxifiere cu sucuri naturale. Vezi care sunt cele mai bune...

Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale. Vezi care sunt cele mai bune metode de curăţare a organismului

Fie că doriţi să aveţi un corp mai suplu şi mai sănătos sau să vă încărcaţi cu energie, o săptămână cu sucuri detoxifiante şi proaspete este o metodă sigură şi rapidă de a vedea rezultatele.

„Sucurile proaspete conţin multă apă care ajută la hidratarea şi detoxifierea corpului. Ele oferă, de asemenea, vitamine, minerale, fitonutrienţi şi aminoacizi pentru o stare de sănătate cât mai bună. Bogate în antioxidanţi, protejează împotriva radicalilor liberi dăunători şi ajută la îmbunătăţirea funcţionării ficatului. Sucurile din fructe şi legume sunt bogate şi în enzime care stimulează digestia şi absorbţia nutrienţilor, generând energie şi stimulând metabolismul. Detoxifiante şi energizante, aceste sucuri ard grasimile şi asigură corpului o formă perfectă”, explică Christine Bailey, autoarea cărţii „Dieta cu sucuri naturale”.

Christine Bailey a creat o serie de reţete de sucuri delicioase şi care sunt pline de vitamine esenţiale şi fitonutrienţi ce vin în sprijinul metabolismului, alimentaţiei şi vitalităţii.

Ea garantează că după doar un weekend de sucuri naturale, organismul va elimina toxinele şi va deveni mai sănătos.

Puteţi folosi sucurile în combinaţie cu orice dietă sau atunci când nu urmaţi un plan anume pentru a adăuga varietate şi o infuzie de nutrienţi dietei obişnuite.

Suc verde de lămâie şi varză

Începeţi programul de detoxifiere cu un suc verde de lămâie şi varză. Plin de clorofilă, potasiu, pectină şi vitamina C, acest cockteil verde va accelera eliminarea toxinelor din organism. Varza verde creaţă este o o sursă bogată de glucozinolaţi, care sunt detoxifianţi puternici, şi este plină de substanţe fitochimice anticancerigene puternice, cum este sulforafanul, un compus al sulfului.

Aveţi nevoie de două tulpini de ţelină, trei pumni mari de frunze de varză creaţă, două mere şi o lămâie decojită. Se storc toate fructele şi legumele şi se amestecă.

Analiza nutriţională pentru o porţie: calorii – 124 kcal, proteine – 6,3 g, carbohidraţi – 19,6 g (din care 18,5 zaharuri), grăsimi – 2,8 g.

Cockteil răcoritor din pere şi ghimbir

Acest cockteil este revigorant şi are multe beneficii pentru sănătate. Para este un laxativ uşor, în timp ce ghimbirul dă un implus sistemului digestiv lent. Castravetele împrospătează şi hidratează, iar lămâia, bogată în vitamina C şi pectină este un întăritor cu rol antioxidant, stimulează detoxifierea şi digestia şi poate lupta împotriva celulelor canceroase.

Aveţi nevoie de o jumătate de lămâie, 2,5 cm dintr-o rădăcină de ghimbir decojită, jumătate de castravete şi o pară. Se storc toate ingredientele şi se bea sucul cu gheaţă, ornat cu o felie de castravete.

Analiza nutriţională pentru o porţie: calorii – 70 kcal, proteine – 1 g, carbohidraţi – 16,7 g (din care 16,5 zaharuri), grăsimi – 0,2 g.

Detoxifiant cu ananas

Dacă te simţi lipsit de vitalitate, încearcă o combinaţie de ananas, fenicul aloe vera şi ghimbir care detoxifiază şi vindecă. Ananasul conţine enzima vindecătoare numită bromelaina care ajută la descompunerea proteinelor, reduce inflamaţiile şi favorizează digestia. Feniculul conţine uleiuri esenţiale precum anetolul, care sunt diuretice şi ajută organismul să elimine lichidele în exces, pentru a te face să te simţi mai uşor.

Aloe vera este antibacteriană şi antifungică, contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar, şi are puternice proprietăţi de detoxifiere. Nu în ultimul rând, ghimbirul este bine cunoscut pentru faptul că vine în sprijinul aparatului digestiv.

Aveţi nevoie de jumătate de ananas fără coajă, 2 mere, 1 bulb de fenicul, 2,5 cm de rădăcină de ghimbir curăţată şi o linguriţă de suc de aloe vera. Se storc ananasul, merele, feniculul şi ghimbirul. Se toarnă sucul într-un blender împreună cu aloe vera şi se amestecă. Apoi se serveşte cu gheaţă.

Analiza nutriţională pentru o porţie: calorii – 126 kcal, proteine – 2 g, carbohidraţi – 129,3 g (din care 28,4 zaharuri), grăsimi – 0,7 g.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă