22.7 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDezvฤƒluirile primarului din Nฤƒvodari

Dezvฤƒluirile primarului din Nฤƒvodari

Consilierii locali din Nฤƒvodari s-au reunit, zilele trecute, în sala de ศ™edinศ›e a Primฤƒriei, pentru a dezbate 28 de proiecte de hotฤƒrâre propuse de edilul Nicolae Matei. Cele mai multe vizeazฤƒ pregฤƒtirile pentru sezonul estival 2014, atât pe parte de culturฤƒ, cât ศ™i din punct de vedere al turismului. Consilierii au votat amenajarea pieศ›ei de peศ™te, dar ลŸi mฤƒsuri ce vizeazฤƒ statutul de staศ›iune balneoclimatericฤƒ al oraลŸului, toate pentru a atrage cât mai mulศ›i turiศ™ti.

Discuศ›iile s-au axat ศ™i pe proiectele de sprijinire a nฤƒvodฤƒrenilor. Vestea bunฤƒ este cฤƒ, pentru perioada Sฤƒrbฤƒtorilor Pascale, consilierii locali, alฤƒturi de primarul Nicolae Matei, le pregฤƒtesc acestora mai multe surprize, ca în fiecare an.

Blocurile ANL sunt întârziate

TotuลŸi, tinerii care au solicitat locuinศ›e prin A.N.L. mai au de aศ™teptat, iar asta din pricina legislaศ›iei. „Trebuie sฤƒ-i informฤƒm pe cei interesaศ›i cฤƒ s-a întârziat repartizarea, tot din cauza legislaศ›iei aberante care este în România. Mai precis, ni s-a solicitat ca sฤƒ racordฤƒm blocul acela A.N.L., blocul mov cum îi spun oamenii, la curent electric, ni s-a solicitat taxa de aviz cinci miliarde jumate (n.r. – lei vechi), adicฤƒ preศ›ul a vreo ศ™ase apartamente din 32. Dupฤƒ mai multe demersuri, personal am vorbit cu directorul general, ­Maranda, de la ENEL. Pânฤƒ la urmฤƒ, a rฤƒmas taxa la trei miliarde douฤƒ sute, cu regândirea soluศ›iei tehnice”, a declarat primarul oraศ™ului ­Nฤƒvodari, Matei Nicolae.

Dosar penal la Termica Distribuศ›ie

Ultimul proiect de pe ordinea de zi s-a referit la cercetarea administrativฤƒ a directorului SC Termica Distribuศ›ie SRL Nฤƒvodari, Vasile Alexandru Manu, precum ศ™i a faptelor de care este incriminat de cฤƒtre Parchetul Curศ›ii de Apel Constanศ›a. “Administratorul unic de la firma Primฤƒriei, de la Termica Distribuศ›ie, domnul Manu Alexandru, pentru cฤƒ a vrut sฤƒ se implice, s-a ales cu un dosar penal. Consiliul local, în calitate de administrator al domeniului public ศ™i privat, trebuie sฤƒ analizeze dacฤƒ ne constituim sau nu parte civilฤƒ. Pฤƒi, dacฤƒ lucrurile mergeau bine la Termica, în regulฤƒ, mai reuศ™ea oraศ™ul Nฤƒvodari sฤƒ menศ›inฤƒ preศ›ul gigacaloriei la jumฤƒtate faศ›ฤƒ de alte oraศ™e? Vฤƒ întreb pe voi ศ™i pe cei din Nฤƒvodari, de când sunt eu primar, de câte ori s-au oprit cฤƒldura ศ™i apa caldฤƒ în Nฤƒvodari?”,a declarat Matei.

Primarul oraศ™ului Nฤƒvodari a concluzionat cฤƒ nicio faptฤƒ bunฤƒ nu rฤƒmâne nepedepsitฤƒ în România, iar funcศ›ionarii publici au ajuns sฤƒ se teamฤƒ sฤƒ mai semneze vreun document, iar toate acestea se reflectฤƒ, de fapt, asupra simplilor cetฤƒศ›eni.

Explicaศ›iile primarului

Nicolae Matei a informat consilierii locali, dar ศ™i opinia publicฤƒ din Nฤƒvodari cu privire la situaศ›ia juridicฤƒ în care se aflฤƒ dupฤƒ ce Tribunalul Constanศ›a a decis în data de 8 aprilie 2014 condamnarea la trei ani ศ™i jumฤƒtate de închisoare cu executare, pentru dare de mitฤƒ. Decizia nu este definitivฤƒ ศ™i va fi atacatฤƒ cu apel la instanศ›a superioarฤƒ. ”Am fost condamnat la trei ani ศ™i jumฤƒtate de închisoare cu executare pentru o faptฤƒ pe care nu am comis-o. Asta este ศ›ara în care trฤƒim, ศ›ara procurorilor, România în care ne afundฤƒm, ศ™i o spun fฤƒrฤƒ teama de a greศ™i, cฤƒ România este stat poliศ›ienesc care a alunecat pe un drum nedemocratic. Ce vฤƒ spun eu acum probabil în anii viitori se va confirma, chiar dacฤƒ astฤƒzi se aplaudฤƒ pentru tot ceea ce se întâmplฤƒ în ศ›ara asta. Dacฤƒ nu au reuศ™it sฤƒ punฤƒ mâna pe Nฤƒvodari democratic, încearcฤƒ s-o facฤƒ prin acศ›iuni poliศ›ieneศ™ti. Dupฤƒ cum vedeศ›i, nicio faptฤƒ bunฤƒ în România nu rฤƒmâne nepedepsitฤƒ. ศ˜i toศ›i cei care încearcฤƒ sฤƒ facฤƒ câte ceva pentru semeni ศ™i pentru comunitate sunt bฤƒgaศ›i la puศ™cฤƒrie”, a spus Matei. În opinia sa, nici moartea nu este mai greu de acceptat decât puศ™cฤƒria. ”Cei care ies pe post ศ™i spun cฤƒ pedepsele sunt blânde, aceia nu sunt sฤƒnฤƒtoศ™i la cap, chiar dacฤƒ sunt judecฤƒtori, ศ™i ei trebuie duศ™i sฤƒ-ศ™i facฤƒ control psihiatric. Sฤƒ stea ศ™i ei doar câteva zile sฤƒ vadฤƒ ce înseamnฤƒ puศ™cฤƒrie în România anilor 2014. […] Probabil cei care nu au reuศ™it sฤƒ fie votaศ›i de cฤƒtre populaศ›ie încearcฤƒ pe alte cฤƒi sฤƒ punฤƒ mâna ศ™i pe Nฤƒvodari, ca ศ™i pe alte oraศ™e importante. […] Sunt singurul primar din România acuzat de dare de mitฤƒ ศ™i mi-au dat pedeapsฤƒ aproape maximฤƒ. Eu cunosc filiera ศ™i, probabil, o cunosc ศ™i serviciile ศ™i, probabil, sunt de acord cu ea. […] Într-o zi, pentru cei care încฤƒ sunt nedumeriศ›i, vฤƒ spun cฤƒ o sฤƒ vฤƒ convingeศ›i cฤƒ sunt nevinovat! Nu aveam de ce sฤƒ dau mitฤƒ, pentru cฤƒ nu aveam dosarele alea despre care mi s-a spus. Deci nu aveam motiv, nu aveam de ce ศ™i nu aveam cui! Niciodatฤƒ nu am avut încredere în miliศ›ieni, niciodatฤƒ. ศ˜i nu aveam de ce sฤƒ apelez la asta. Dar în România este normฤƒ la dosare”, a explicat primarul din Nฤƒvodari.

Centru de deศ™euri periculoase

Matei a mai spus cฤƒ, în opinia sa, dacฤƒ nu ar fi candidat în anul 2012 la primฤƒrie i-ar fi fost ridicatฤƒ statuie de cฤƒtre contracandidaศ›i. ”Ar fi spus cฤƒ Matei a fost bฤƒiat bun, pฤƒcat cฤƒ s-a sฤƒturat ศ™i a plecat. Inclusiv Pancencu (n.r. – candidat la primฤƒrie din partea PNL) m-ar fi aplaudat. Dar trebuia sฤƒ fi plecat ศ™i nu aศ™ fi avut nicio problemฤƒ dacฤƒ nu mai candidam în 2012. Nu am vrut ca Nฤƒvodariul sฤƒ fie centru de deศ™euri periculoase, centru mondial, sฤƒ-l fac centru de gunoaie. Ba dimpotrivฤƒ, am fฤƒcut din Nฤƒvodari staศ›iune balneo climatericฤƒ”, a subliniat edilul.

REPLICฤ‚: „Eu cred cฤƒ Ponta ศ™i Bฤƒsescu sunt înศ›eleศ™i“

”Eu sunt foarte supฤƒrat ศ™i pe Victor Ponta, pentru cฤƒ, dacฤƒ nu este în stare sฤƒ lupte cu Bฤƒsescu, ar trebui sฤƒ lase pe altcineva sฤƒ o facฤƒ! Dar eu cred cฤƒ sunt înศ›eleศ™i amândoi. ศ˜i eu cred cฤƒ sunt înศ›eleศ™i pentru cฤƒ nu ai cum sฤƒ promovezi numai legi dintr-acestea… când îl vฤƒd pe Cazancioc, ฤƒsta, mor! Oameni care nu au fost în partid! Dar poate într-o zi o sฤƒ se trezeascฤƒ ศ™i opinia publicฤƒ!” Nicolae Matei, primar Nฤƒvodari

Cele mai citite

Barcelona ar putea reveni pe Camp Nou รฎn decembrie!

Barcelona s-ar putea รฎntoarce pe noul stadion Spotify Camp Nou รฎncฤƒ din luna decembrie, dacฤƒ planul preศ™edintelui Joan Laporta va fi aprobat de Adunarea...

Jaqueline Cristian, victorie muncitฤƒ la Wuhan! Urmeazฤƒ un duel dificil รฎn turul doi

Romรขnca a รฎnvins-o pe Camila Osorio รฎn primul tur al turneului de la Wuhan. Jaqueline Cristian (26 de ani, locul 75 WTA) a reuศ™it o...

โ€žTotul indicฤƒ faptul cฤƒ nu se simte bine!โ€ Verdictul unui neurochirurg รฎn cazul Michael Schumacher!

Un neurochirurg renumit demonteazฤƒ speculaศ›iile privind prezenศ›a lui Michael Schumacher la nunta fiicei sale. Recent, mai multe publicaศ›ii internaศ›ionale au relatat cฤƒ fostul campion de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ