0.2 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSpecialDeva a rămas fără handbal

Deva a rămas fără handbal

CSM Cetate Deva a ajuns ciuca bătăilor în Liga Naţională de handbal feminin. Ardelencele au bifat până acum 12 înfrângeri din 16 meciuri, iar ultimele opt eşecuri au fost consecutive, fapt ce l-a deranjat foarte tare pe finanţatorul Marian Muntean. Omul de afaceri s-a enervat şi pe faptul că autorităţile locale nu contribuie cu nimic la bugetul echipei, astfel că a decis să mute echipa la Sebeş, într-un oraş interesat să aibă o echipă feminină în Liga Naţională. „Marţi mă duc la Sebeş să semnăm actele prin care Primăria de acolo acceptă să ia echipa. M-am chinuit nouă ani cum am putut, dar acum nu mai pot şi, decât să se desfiinţeze echipa, mai bine să o sprijine cineva care doreşte cu adevărat să facă mai mult pentru ea. Îmi pare rău că acest lucru nu s-a putut întâmpla la Deva şi sper că echipa va putea scăpa de la retrogradare”, a declarat Muntean.

Oltchim vine la Sebeş

La Sebeş există o echipă de handbal feminin, dar care ocupă abia poziţia a şasea în Divizia A seria B, cu doar şapte victorii din 19 partide şi foarte probabil câteva jucătoare de acolo vor juca în Liga Naţională alături de noile colege de la Cetate Deva. În ultimii ani, devencele au avut ca obiectiv doar salvarea de la retrogradare, îndeplinit de fiecare dată, dar odată cu noul sprijin financiar Cetate Deva ar putea fi, în special în sezonul următor, surpriza plăcută a campionatului. Deocamdată, Cartaş şi compania se află pe locul 12 în clasament, la egalitate de puncte cu HCM Buzău, formaţia de pe locul al 13-lea, primul care duce în Divizia A. Dacă actele vor fi semnate marţi, primul adversar pentru Cetate Deva în sala de la Sebeş ar fi chiar Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana României, într-un meci din etapa a 17-a a Ligii Naţionale.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă