16.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialDetinutii galateni aplica metoda "Gorbunov"

Detinutii galateni aplica metoda „Gorbunov”

» Trei detinuti din Galati au reusit sa scape de inchisoare dupa "metoda Gorbunov".

» Acestia sunt condamnati la ani grei de inchisoare pentru talharie, furt si inselaciune cu consecinte grave.

Noua din cei 648 de detinuti din Penitenciarul de Maxima Siguranta din Galati au reusit sa scape de pedeapsa cu inchisoarea, prin aceeasi metoda prin care a fost pus in libertate si Seghei Gorbunov. In total, din 2006 si pana in prezent, au cerut instantei suspendarea pedepsei pentru rezolvarea unor probleme medicale sau sociale, 15 detinuti din Penitanciarul Galati. Dintre acestia, unul s-a intors la finalul perioadei de gratie acordate de instanta, dar 9 dintre ei si-au pierdut urma. In momentul de fata, prin deciziile instantelor de judecata au fost pusi in incetarea pentru o perioada de timp a  masurii de incarcerare, 15 persoane. Din cei 15, cinci sunt in perioada de gratie, adica mai au de stat in libertate o perioada de timp si urmeaza sa se intoarca dupa parcurgerea acestei perioade.

Astazi s-a intors una din persoanele eliberate prin decizia instantei si careia i-a expirat perioada de gratie. Alte 9 persoane inca nu s-au intors. Conducerea penitenciarului a aplicat in aceste 9 cazuri procedurile standard, comunicand aceste cazuri organelor abilitate", ne-a declarat Didi Miler, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Galati. Din cei noua, patru sunt din Braila si sunt dati in urmarire prin politia de acolo. "Doi sunt dati in urmarire generala, un al treilea se afla internat in Spitalul de Urgenta din Galati, are cancer si nu poate fi tratat in sistemul penitenciar. Cea de-a patra persoana, o femeie condamnata pentru furt, trebuia sa se intoarca in penitenciar pe 26 ianuarie, dar nu a facut-o si a fost data astazi in urmarire generala", ne-a declarat subcomisar Cristina Tatulici, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Galati.

» Soparla, disparut din 2005
Cel mai vechi caz este cel al lui Iulian soparla, in varsta de 53 de ani, care are de ispasit o pedeapsa de 12 ani inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals si uz de fals, disparut din 2005. Al doilea detinut eliberat conditionat de instanta si e cautat de politisti pentru ca nu s-a intors la inchisoare este Costica Sandu, de 41 de ani, condamnat la 8 ani si 6 luni pentru talharie. In total, pe listele cu "urmariti" ale politistilor galateni sunt 390 de personae date in urmarire generala, 350 de persoane date in urmarire internationala, 19 pentru care instantele de judecata au emis mandate de arestare preventiva si 59 de persoane care sunt disparute de la domiciliu.

Cele mai citite

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...

Rusia a fost exclusă de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Reprezentanţii Rusiei au fost excluşi de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea de către Armata Roşie a lagărului morţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă