-1.6 C
București
duminică, 19 ianuarie 2025
AcasăSpecialDesert ușor și rapid: Brioșe cu morcov și cremă de brânză

Desert ușor și rapid: Brioșe cu morcov și cremă de brânză

Prăjiturelele sunt ideale pentru o gustare la birou sau pentru momentele când simți nevoie să te răsfeți cu ceva dulce. Brioșele cu morcov și cremă de brânză sunt gustoase, iar timpul de preparare este foarte scurt.

Ingrediente

  • trei ouă
  • trei lingurițe de zahăr brun
  • 1/2 lingurițe de ulei
  • două lingurițe de vanilie
  • două căni de morcovi rași
  • 150 g făină 
  • două lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 500 g cremă de brânză dulce
  • două lingurițe de scorțișoară
  • zahăr pudră
  • 150 ml de suc de portocale

Mod de preparare 

Încălzește cuptorul la 110 grade. Amestecă cu mixerul ouăle, uleiul, zahărul brun, sucul de portocale și vanilia.

Adaugă morcovii, făina, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara, amestecă până se omogenizează perfect.

Toarnă compoziția obținută în forme pentru brioșe.

Coace pentru 25 de minute apoi puneți formele la răcit.

Pentru glazură, bate crema de brânză cu zahărul pudră până obții o compoziție cremoasă și pufoasă. Adaugă puțin suc de portocale.

Umple formele cu crema obținută.

Mod de servire

Prăjiturelele se servesc reci. Poți presăra scorțișoară după gust.

Valoare nutritivă: 227 calorii

Cele mai citite

Un avion TAROM care urma să ajungă de la București la Tel Aviv a fost ținut la sol

Un avion, care urma să decoleze pe ruta București-Tel Aviv, a fost ținut la sol, după ce în timpul inspecției tehnice de dinaintea zborului...

CSM București a trecut în stil de mare echipă de Krim Mercator Ljubljana cu 36-23

CSM București a învins echipa slovenă Krim Mercator Ljubljana cu scorul de 36-23 (17-8), sâmbătă, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'', în Grupa A a...
Ultima oră
Pe aceeași temă